#Ditisgeenreclame

 

Ik woon alweer een hele tijd in mijn huis. Een eengezinswoning. Maar wat ga ik nou doen als de helft van mijn gezin straks op kamers woont? Ga ik dan verhuizen? En wat nou als ze daar geen HEMA hebben? 

 

 

Mijn meneer en ik wonen in een prima huis aan de rand van Haarlem. Met gemak kunnen we onze pubers en hun zooi kwijt. En dan hebben we ook nog ruimte over voor de twintig verhuisdozen die we zelf nooit meer hebben uitgepakt toen we hier kwamen wonen.

 

Maar als de pubers straks hun eigen stek hebben, dan willen we graag verhuizen. Naar een kleiner huis. Met een tuintje. Ik zit daarom regelmatig op Funda.nl te neuzen, waar ik de mooiste woningen voorbij zie komen. Dan droom ik al stiekem van een leuk huisje in de polder. Aan een romantisch landweggetje met een weilandje voor een bok en een geit. Dat ik dan misschien een stukkie verder moet fietsen voor mijn dagelijkse boodschappen neem ik dan maar op de koop toe. Maar wat nou als er geen HEMA in de buurt is?

 

Want dat is voor mij wel een heel harde eis voor een eventuele verhuizing. Het is zeker niet de bedoeling dat ik hier reclame zit te maken hoor, maar ik kan gewoon niet zonder. Al is het maar een heel klein filiaaltje. Voor de tompoucen (ja, dit is de juiste spelling!), de afwasborstels in kekke kleurtjes en de sokken.

 

Nu zal je misschien wel denken, die mevrouw Smit is niet goed snik. Nou, ieder zijn ding. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben al mijn hele leven fan. En ik ben dan ook niet van plan om verder dan op fietsafstand van een HEMA-filiaal te gaan wonen. Ik vind het zelfs een heel goede reden om niet naar het buitenland te emigreren. Alhoewel ik ook wel naar Parijs zou kunnen verhuizen, daar zit ie inmiddels ook. Wat heerlijk dat hun stroopwafels daar gewoon verkrijgbaar zijn. Zou voor mij wel enorm schelen in de heimwee naar Nederland.

 

Maar goed. Eerst maar eens proberen om hier mijn volgende droomhuis te vinden. Dus mocht jij een gezellig huisje in de polder hebben en je wilt naar de stad verhuizen, dan mag je me altijd bellen. 

 

Dan kunnen we misschien wel onze woningen ruilen? Mits ik natuurlijk binnen een kwartier de rookworsten kan bereiken. Want ik moet er toch niet aan denken dat ik mijn wekelijkse teug rookworstgeur moet missen…

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit