Ik mis alleen de HEMA
 

Sommige Nederlanders, die al jaren in het buitenland wonen, hebben enorm last van heimwee. Niet naar hun familie of vrienden, of naar de Elfstedentocht of Koningsdag. Nee joh, naar een echte HEMA-worst of tompoes.

 

Negen van de tien expats zeggen dat ze zich eigenlijk best wel kunnen aanpassen op hun nieuwe stek elders op de wereld. Maar toch knaagt er iets. Ze missen iets. Zeker de dames onder hen zouden af en toe gewoon de HEMA binnen willen wippen voor een fijne onderbroek voor de kinderen, een dekbedovertrek, pantykousjes of een potje nagellak.

 

Nu kun je inmiddels in een aantal Europese landen terecht voor je favoriete HEMA-spulletjes. Je moet dus niet raar opkijken als je tijdens je stedentrip in Keulen opeens de bekende HEMA-winkel tegenkomt. Toen ik in Parijs was, in dat leuke buurtje Le Marais, spraken we af dat als we elkaar kwijt zouden raken, we zouden verzamelen bij het filiaal van de HEMA. Want dat logo kennen we allemaal, toch? En woon je nu in de woestijn van Abu Dhabi, ook dan kun je terecht voor je favoriete items.

 

Wist je dat:

  • Hun ontbijtkoek in Spanje niet is aan te slepen, net als de stroopwafels?
  • Er elke dag meer dan 28.000 rookworsten over de toonbank gaan? Die zul je in het filiaal in het islamitische Abu Dhabi echter niet vinden.
  • Er ieder jaar meer dan veertien miljoen tompoezen worden verkocht?

 

Mijn schoonmoeder woont al jaren in Zuid-Afrika en haar vriendinnen zijn gek op haar HEMA-theedoeken die ze, na een bezoek aan ons in Nederland, altijd weer in haar koffer mee terugneemt. Zij geeft ze voortaan aan haar vriendinnen cadeau voor hun verjaardag! En blij dat die dames ermee zijn!

 

Bron: HEMA.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit