Dit zou ik doen met een paar miljoen

Stel nou dat je dit jaar de Postcodeloterij wint. Dat kan je dus zomaar gebeuren hè? Dan win je wel zo verschrikkelijk veel geld dat je dat nooit van z’n lang zal ze leven op krijgt. En wat zou je dan willen hebben? Nou, ik kan wel iets verzinnen hoor…

 

 

Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Voor slechts 11 miljoen dollar zou ‘t van mij zijn; het strandhuis van één van mijn helden, good old Frank Sinatra, staat te koop en man, man, man, wat is het mooi.

 

Frank kocht begin jaren negentig een stukje grond in Malibu, Californië en liet er zijn droomhuis bouwen. Moet je zien, dat uitzicht. Waanzinnig toch? Daar kan ik wel wat mee. De masterbedroom heeft een zitkamer, een open haard, een sauna en zelfs een haarstudio. Dat wil ik ook! Dan neem ik, net als Hans Klok, mijn eigen kappertje uit Haarlem mee.

 

 

Santa Monica beach in California met een strandhuisje en palbomen en de zee op de achtergrond

 

Oh zo fijn, met een cocktail bij de open haard een potje kaarten. Want ik ben natuurlijk wel lekker gewoon gebleven hè. Fly me to the moon, Let me play among the stars, Let me see what spring is like, On Jupiter and Mars.

 

Zo heerlijk om hiervandaan de zon in de zee te zien zakken. Koppie thee ernaast. Hondje aan m’n voeten. Aaaah even relaxen… Tijd voor The Moonlight Serenade.

 

Ik zie me al helemaal liggen, daar op het terras in mijn bikini met uitzicht op de palmbomen. Wie doet me wat? I’ve got you under my skin, I’ve got you deep in the heart of me, So deep in my heart, that you’re really a part of me.

 

Oh jongens, hoe heerlijk zou het zijn. Op mijn postcode is al jaren niks gevallen. En erover dromen mag altijd, toch? Strangers in the night, ladidadada.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit