Het haar van Hans

Neem jij ook je kapper mee als je zou verhuizen?

 

Wat zijn we toch eenkennig waar het ons haar betreft. Ik zet mijn kapper het liefst bij mij thuis in de badkamerkast, zodat mijn haar elke dag goed zit. Toen ik nog klein was stuurde mijn moeder me zelfs naar de kapper als ik een aantal dagen narrig was, ik knapte er altijd weer van op. Lekker fris geknipt kon ik de hele wereld weer aan. Dat is nooit meer veranderd en een rondje kapper is voor mij altijd weer een feestje. Helaas moest ik na een verhuizing op zoek naar een nieuwe kapperszaak en dat eindigde in een drama van jewelste. Totaal verknipt en doodongelukkig stond ik weer buiten. Ik wilde het liefst onder een dekentje blijven zitten, zodat niemand ooit mijn idiote nieuwe look kon zien.

 

Hoe heerlijk is het om je haar te laten verzorgen door je eigen vertrouwde kapper, die precies weet hoe jij je coupe het liefste draagt en ervoor zorgt dat jij weer als een verbeterde versie van jezelf naar buiten loopt. En laat dat nu ook voor Hans Klok gelden. Zoals je misschien wel weet, gaat hij Nederland binnenkort verlaten. De illusionist vertrekt opnieuw naar Las Vegas, om daar dit keer jaren te blijven. En net zoals ik, is Hans erg gehecht aan zijn eigen hairstylist; Roy Tervoort uit Driehuis. En laten we wel wezen, de look van Hans is natuurlijk zijn handelsmerk. Hij kan weliswaar heel goed goochelen, maar ieder z’n vak. Roy is niet alleen al jaren goed bevriend met Hans, hij is ook een steengoeie hairstylist. Daarom heeft Hans gevraagd of Roy niet heen en weer wil vliegen naar Amerika om zijn bijzondere mooie blonde lokken onder handen te nemen.

 

Zeventien uur vliegen heen en weer zeventien uur terug. Roy is de beroerdste niet en vindt het eigenlijk doodnormaal om in zijn vrije weekend op het vliegtuig te stappen om ervoor te zorgen dat hij de beroemde lokken tevoorschijn tovert. Never change a winning team. Dus mocht ik ooit weer gaan verhuizen, dan weet ik zeker dat ik mijn hairstylist ook in een doosje stop. Want ik krijg al grijze haren van het idee om een nieuwe te moeten zoeken….

 

Door: Irene Smit