Dit zijn de versoepelingen die woensdag ingaan

 

Hugo de Jonge, eindelijk was ik eens echt blij je te zien. Want eerlijk is eerlijk, het was niet altijd even gezellig met jou.

 

 

En de laatste maanden zag ik er eerder tegenop dan dat ik dacht: hé, fijn, Hugo de Jonge weer op m’n beeldscherm. Maar vandaag was anders. Zullen we die trend even doorzetten?

 

De versoepelingen die onder voorbehoud werden doorgevoerd hebben officieel groen licht gekregen. Dat betekent dat we vanaf woensdag tot acht uur ’s avonds op het terras mogen — voor mij de allerbelangrijkste maatregel want god, wat heb ik die horeca gemist. Maar als je te veel bier en bitterballen hebt gegeten hoef je je ook niet meer te dwingen tot zo’n stom thuislesje. De sportscholen gaan namelijk óók weer open en ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, maar ook die heb ik serieus gemist. 

 

Verdere versoepelingen zijn dat de dierentuinen weer open mogen en dat sekswerkers weer aan de slag kunnen. De voorwaarde voor deze versoepelingen was dat er een daling van twintig procent zou zijn en die werd de afgelopen dagen al behaald; het is zelfs dertig procent geworden. Deze versoepelingen waren dus al wel een zekerheidje, maar toch fijn om te horen dat ze écht doorgaan.

 

Sterker nog, Hugo de Jonge was gewoon positief gestemd. Naah, het moet niet veel gekker worden. Hij had het over versoepelingen die eventueel 1 juni kunnen worden aangekondigd en die dan 9 juni ingaan. Maar — en dit is een héél fijne maar — het zou ook eens best kunnen dat die versoepelingen al eerder in kunnen gaan. Yes, je leest het goed: EERDER.

 

Ik durf nog niet te vroeg te juichen, maar het voelt nu eindelijk alsof er licht is aan het einde van de tunnel. Alsof corona op een gegeven moment écht een stukje van de geschiedenis is in plaats van iets waar we nog elke dag mee moeten dealen. En dat is een heel fijn gevoel, hè?

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer