Dit zijn de meest gegoogelde vragen van 2022

 

Regelmatig val ik Google lastig met prangende vraagstukken over het leven of juist met hele pietluttige vragen die ik niet durf te stellen aan andere mensen.

 

 

 

Iedere keer ben ik weer opgelucht wanneer ik tot de ontdekking kom dat ik niet de eerste ben die met zo’n dilemma bij Google aanklopt. Sterker nog: tijdens het intypen mijn vraag kom ik vaak nóg merkwaardigere vragen tegen. Herkenbaar?

 

Ieder jaar blijkt ook maar weer: we googelen wat af met z’n allen. Maar wat zijn nou de meest gegoogelde vragen van 2022? Nou, ook dát valt dus te Googelen. Handig hè?

 

1. Wat is Pinksteren?

Deze vraag had ik nou niet bepaald verwacht op nummer één. Blijkbaar is Pinksteren toch niet bij iedereen even bekend. Was 2022 dan hét jaar om er eindelijk achter te komen waarom je vrij bent tijdens deze dagen? Ach, je bent nooit te oud om te leren.

 

2. Wat is een hermafrodiet?

Gezien er steeds meer openheid over genderdiversiteit ontstaat, kan ik deze vraag wel plaatsen. Het lijkt me een goed teken dat steeds meer mensen zich daarin willen verdiepen, toch? Althans, dat hoop ik van harte.

 

3. Wat is 2G?

De beruchte 2G-samenleving, weten jullie nog? De heftigheid van corona inclusief deze aanpak voelt alweer als eeuwen geleden. Hopelijk houden we dat zo in het nieuwe jaar.

 

4. Wat is stikstof?

De stikstofcrisis en daaropvolgende boerenprotesten zijn ons natuurlijk niet ontgaan. Hoe vaak hebben jullie vloekend in de file gestaan het afgelopen jaar?

 

5. Wat is de NAVO?

Dat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne dit jaar veel vragen heeft opgeroepen was wel te verwachten.

 

6. Wat is een oligarch?

En ook deze vraag als gevolg van de ban op Russische olie, komt niet geheel onverwachts.

 

7. Wat is een NFT?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit ook even heb opgezocht, want ik kwam niet verder dan het vermoeden dat het ‘iets met crypto’ te maken had. Oke, NFT’s (Non Fungible Tokens) zijn digitale objecten die je kunt gebruiken om te laten zien dat je de eigenaar van een bepaald item bent. Dit kan een niet-tastbaar item zijn, zoals een virtueel kunstwerk, muziekstuk of karakter in een game, maar ook een fysiek bezit zoals vastgoed of kunst. Nou, ik vind het nog steeds erg vaag klinken.

 

8. Wat is Salmonella?

Hadden mensen hier in 2022 meer last van dan ooit? Anders vind ik dit wel een gevalletje Pinksteren hoor.

 

9. Wat is de Nations League?

De niet-voetbalfans onder ons hebben zich schijnbaar toch nog flink verdiept in de Nations League. Ik was het in ieder geval niet.

 

10. Wat is een klapkamer?

Ik dacht meteen aan handig gereedschap om mee te klussen, maar schijnbaar wordt deze tool gebruikt om harde knallen te veroorzaken. Klaphamers zijn daardoor populair onder jongeren, omdat ze niet vallen onder vuurwerk en dus niet onder het vuurwerkverbod. Tja, uit wat ik lees blijkt dit alsnog een onveilige tool, dus hopelijk komt ook hier snel een verbod op.

 

Bron: Google

Door: Redactie Amayzine.com