Dit zijn de 5 vieste plekjes op kantoor

 

Als je last hebt van smetvrees moet je maar niet verder lezen. Dit zijn de 5 vieste plekjes op kantoor.

 

 

 

Volgens mij is het bij ons op de redactie allemaal spic en span. Maar dat het niet overal citroentjesfris is blijkt wel uit deze 5 vieze plekken op kantoor.

1. Muis
Of je nu nog een ouderwetse muis gebruikt die met een draadje aan je computer is verbonden, of je gebruikt alleen het touchpad dat op je laptop zit, het is geen gek idee om die af en toe schoon te maken. Zeker het scrolwieltje en de onderkant van je muis kunnen af en toe wel een opfrisbeurtje gebruiken. Bijkomend voordeel is dat ie meteen een stuk sneller werkt.

 

2. Toetsenbord
Wist je dat er op je toetsenbord meer bacteriën zitten dan op een wc-bril? Want weet jij veel waar die vingers zijn geweest voordat ze op de toetsen belanden. Iets gegeten? Kriebel aan je neus? Naar de wc geweest? En wat te denken van al het stof, de kruimels en andere viezigheid (aaaaah dode huidcellen en zweet) die tussen de toetsen gaat zitten… Hmmmm, ik pakte meteen een schoonmaakdoekje toen ik dit las.

 

3. Pennen
Ik ben wel een van de laatsten hier op de redactie, maar ik schrijf nog regelmatig iets met pen op papier. Maar ook op die pennen blijft het nodige (onzichtbare) vuil kleven en hebben bacteriën dus de tijd van hun leven.

 

4. Oortjes
Zo af en toe wil ik me even afsluiten voor de herrie om me heen en dan doe ik m’n oortjes in. Iets met oorsmeer, zweet en huidschilfers zorgt ervoor dat ik ze inmiddels bijna dagelijks schoonmaak. Het idee alleen al dat ik die vieze dingen in m’n oren stop.

 

5. Smartphone
Nog zo eentje in de categorie viezer dan een wc-bril: het schermpje van je telefoon. Hoe vaak per dag grijp je naar je mobieltje en je neemt ‘m vast ook overal mee naartoe. Ook naar het kleinste kamertje. Even swipen en hup weer een paar miljoen bacteriën erbij. Eerlijk zeggen: hoe vaak maak je dat schoon? Houd het maar eens tegen het licht en je schrikt je wezenloos.

 

Dit geldt natuurlijk allemaal niet voor jou. Maar misschien is het een goed idee om die ene collega die nogal een smeerkees is, dit stukje eens te laten lezen.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit