Dit wordt mijn nieuwe lockdownhobby

 

Volgens mij heeft iedereen er het afgelopen jaar wel wat hobby’s bij gekregen. Een beetje uit noodzaak natuurlijk, maar ik vind het ook wel een positieve uitkomst.

 

 

Nog nooit heb ik zoveel gewandeld bijvoorbeeld, en dat ga ik er zeker in houden. Maar ook binnenshuis heb ik een nieuwe hobby (want wandelen in de stromende regen vind ik dan weer niet zo leuk), en it is here to stay: schilderen!

 

Nou was ik vroeger al wel veel druk in de weer met potloden en kwasten en heb ik veel teken- en schilderlessen gehad… Daar was helaas weinig meer van terug te zien. Samen met Gallo Family Vineyards kreeg ik een online schilderles via Zoom, en ook al is het resultaat niet je van het, het was me toch leuk!

 

De wijnen van Gallo zijn sowieso altijd welkom bij mij thuis, maar om deze wijnen te combineren in een stilleven (oké, en stiekem tussendoor een beetje te proeven) was weer even wat anders. Zie hieronder het resultaat, en ik kan je alvast vertellen: dat gele stuk moet een blok kaas voorstellen. Ja, echt. Ik zei het al: m’n schildertalent is ergens in de loop der jaren verloren gegaan…

 

Maar het gaat er natuurlijk uiteindelijk niet om of je schilderij zo goed als Rijksmuseumproof is; het gaat erom of je je vermaakt. En serieus, dit is echt een leuke activiteit om te doen met vrienden. Helemaal coronaproof, en ondertussen lekker borrelen en een beetje bijkletsen. Achteraf een beetje lachen om elkaars creatie hoort er natuurlijk ook bij. Ik ga het nieuwe jaar beginnen met een tweede poging, wie weet durf ik het eindresultaat dan wel weer te delen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer