Dit worden de travel trends van 2022

 

Heb jij al een vakantie geboekt voor dit jaar? Helaas hebben we nog steeds te maken met corona, maar toch kan er qua reizen al een heleboel.

 

 

 

En als ik heel eerlijk ben heb ik er ook heel veel zin in. Om weer wat van de wereld te zien. Op vakantie te zijn in een andere omgeving. Of in het buitenland te werken — iets wat ik regelmatig deed voor corona. Nou, Booking.com begrijpt dat helemaal. De afgelopen weken heb ik me suf gezocht op die site naar de mooiste accommodaties over de hele wereld. Niet dat ik al een vlucht geboekt heb hoor, ik wilde gewoon even wegdromen.

 

Volgens Booking.com wordt een van de nieuwe trends dat ‘t niet meer bij dromen blijft, maar dat we daadwerkelijk op reis gaan. Jawel, ‘just say yes’ is volgens hen de reistrend van 2022. Nou, daar kan ik me helemaal in vinden. Normaal gesproken ben ik niet echt een trendhopper, maar bij deze sluit ik me heel graag aan. Ik denk zo vaak voordat ik een hotel of vlucht bij ze boek: kan dit wel echt? Red ik het met werk? Moet ik dit nou wel doen? Zo onnodig eigenlijk. Note to self: gewoon doen. Ik ga denk ik ‘just say yes’ op een stickertje op m’n laptop plakken.

 

Dat is overigens niet de enige trend. Booking.com deed onderzoek en kwam met maar liefst zeven trends. Dat onderzoek deden ze onder ruim 24.000 mensen uit 31 landen — behoorlijk uitgebreid dus. Wat zien we nog meer terug dit jaar? Bijna de helft van de Nederlanders gaf aan dat ze met hun reizen willen bijdragen aan de lokale gemeenschappen. Maar ook dat ze het (thuis)werken zat zijn: op vakantie gaat de laptop niet open en wordt de e-mail absoluut niet gecheckt. Heerlijk!

 

Ik vind die trends dit jaar helemaal leuk. Nou was me al opgevallen (tijdens een van de sessies waarbij ik de mooiste overnachtingen bekeek van de Malediven tot aan Zuid-Afrika met een uitstapje naar Canada) dat ze bij meerdere accommodaties een Duurzaam Reizen-badge hebben. Superhandig, want ik zou daar best graag meer rekening mee willen houden, maar weet dan niet zo goed waar te beginnen. Tijdens mijn laatste trip in december heb ik dan ook twee accommodaties geboekt die allebei een Duurzaam Reizen-badge hadden. Echt een goede aanwinst op de site, vind ik. En wat het precies inhoudt? Een verblijf dat een Duurzaam Reizen-badge heeft, heeft belangrijke veranderingen doorgevoerd om bijvoorbeeld afvalverwerking en water- en energievoorziening van het verblijf duurzamer te maken. Best lastig om dat zelf uit te gaan zoeken, dus des te handiger dat deze badge er nu is.

 

Dan nog een laatste tip, waar ik tijdens het boeken achter kwam: je kan via Booking.com niet alleen je accommodatie(s) boeken, maar ook je vlucht en huurauto. Daar had ik geen idee van. Nou hou ik wel van een beetje overzicht, dus als alles via één website kan word ik daar een stuk rustiger van. Nog meer voorpret dus.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer