Dit wil je weten over prinses Alexia

 

Morgen wordt ze 18 en dat viert ze vandaag.

 

 

 

 

Prinses Alexia, de tweede dochter van Willem-Alexander en Máxima geeft thuis in Huis ten Bosch een feest voor familie en vrienden. Daarover zei haar moeder bij het persmoment na het staatsbezoek aan België: ‘Hopelijk met wat peetouders (koningin Mathilde is haar peetmoeder, red.) en grootmoeder natuurlijk. En met alle kinderen samen, dus dat is al een feest. En met vrienden. Het is een maandag ook nog dus valt niet heel goed maar we zullen erbij stilstaan.’

 

 

Máxima is behalve koningin natuurlijk ook gewoon een moeder als iedere andere en vindt het bijna niet te geloven dat haar tweede dochter inmiddels ook achttien wordt. ‘De tijd vliegt! Als we nadenken foto’s van 10 jaar verleden. Die kleine meisjes in blauwe jurkjes. Grote dames geworden, heel leuke mensen.’

 

 

De tweede prinses heeft net als haar vader nogal een rebels karakter en kon de afgelopen jaren lekker onder de radar puberen. Maar inmiddels heeft ze een diploma van het Atlantic College uit Wales op zak en ze zal na de zomer in tegenstelling tot haar oudere zus vast ergens met vriendinnen op kamers gaan om aan haar vervolgopleiding te beginnen. Het tweede kind zijn heeft zo zijn voordelen.

 

 

Alexia is dol op mode en kleding en neust regelmatig in de kledingkast van haar moeder. Ook is ze net als mams muzikaal en schijnt ze best aardig te kunnen zingen. In het buitenland wordt ze door de bladen gezien als een koninklijke superster. Niet zo gek als je haar tijdens de jaarlijkse koninklijke fotoshoot als een volleerd model ziet poseren. Zo stond ze zelfs ooit als vijftienjarige op de cover van ¡Hola! Argentina, inclusief duckface waar ze waarschijnlijk thuis in haar kamer voor de spiegel flink op geoefend had.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door ¡Hola! Argentina (@holaarg)


 

 

De EO heeft een mooie documentaire over haar gemaakt. Alexia 18 jaar, de schaduwprinses uitgelicht is zondagavond om 18:10 uur te zien op NPO2 of later terug te kijken via NPO Start.

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit