Dit vliegtuig is een hotel dat nooit zal landen

 

Sommige mensen leven echt al in het jaar 2500 heb ik het idee. Waar ik het nog steeds spannend vind om een vliegtuig in te stappen, denken mensen al lichtjaren vooruit.

 

 

 

Want hoezo is een vliegtuig alleen een middel om je ergens van A naar B te brengen? Hoezo is het vliegtuig niet gewoon je hele reis én bestemming? Hashem Al-Ghaili vond dat een uitstekend plan en ontwierp de Sky Cruise — een vliegend hotel dat nooit hoeft te landen en plek heeft voor 5000 passagiers.

 

 

Eh, hóe dan? Dat was in ieder geval mijn eerste gedachte na het lezen over dit gigantische object. Want check even de foto’s: als dit ding daadwerkelijk gebouwd gaat worden is het echt een intens groot gevaarte. En dan hoeft-ie ook nog eens nooit te landen, dankzij de twintig nucleair aangedreven motors. Ik mag hopen dat dat ‘nooit landen’ puur theoretisch is, want ik neem aan dat die 5000 passagiers op een gegeven moment wel weer met beide voeten op de grond willen staan.

 

Nou… Dat ziet Al-Ghaili toch wel iets anders. Zijn plan is namelijk dat passagiers in de lucht worden gedropt bij deze Sky Cruise, zodat hij daadwerkelijk nooit meer de grond hoeft te raken. Lijkt me echt intens spannend, want die gaat met een rotgang de aarde over. Alle eventuele reparaties zullen dan ook in de lucht worden uitgevoerd.

 

Naast hotelkamers voor al deze gasten zullen er ook zwembaden aan boord zijn, sportscholen, bioscopen en een winkelcentrum. Wordt dit het nieuwe reizen? Gaan mensen met Wanderlust nu zo de wereld over reizen? Ik vind het maar spannend.

 

 

Beeld: Video Sky Hotel

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer