Dit snap ik niet: mensen zijn woest omdat AH zijn personeel beschermt

albert heijn

 

Ik liep vanmorgen al vroeg buiten te puffen toen ik een rondje met m’n hondje liep. Je zou toch met die hitte moeten sjouwen.

 

 

 

Er is een Nationaal Hitteplan, de Vierdaagse van Nijmegen is een Driedaagse geworden en je wordt geadviseerd om je vanwege het smogalarm vooral niet druk te maken omdat de luchtkwaliteit door de hitte niet al te best is. Geen wonder dat veel bedrijven hun personeel op tijd naar huis sturen.

 

Ik kreeg al een melding dat het pakketje dat vandaag bezorgd zou worden misschien pas een dagje later in de bus valt omdat de bezorger het door de hitte wat kalmer aan zal doen. Gelukkig zijn er meer bedrijven die er rekening mee houden dat de hitte misschien niet gezond is voor hun personeel.

 

Klanten van Albert Heijn die vandaag hun bestelde boodschappen thuis geleverd zouden krijgen ontvingen gisteren een mailtje dat hun bezorging van vanmiddag vanwege de hitte geannuleerd wordt. Het bedrijf vindt het niet verantwoord om hun bezorgers met jouw boodschappen te laten sjouwen. Maar dat klanten daar vervolgens kwaad om worden, daar kan ik met m’n verstand niet bij.

 

 

Deze Sonja vindt dat belachelijk. ‘Alsof het nog nooit 35 graden is geweest.’ Nou lieve Sonja, het is inderdaad niet wekelijks 35 graden in Nederland, dus zo vaak zegt de Appie je bezorgafspraak niet af. Je moet er zelf toch ook niet aan denken om met die hitte te moeten sjouwen? Er staat vast nog wel een blik soep ergens in een keukenkastje, dus van de honger zal je niet omkomen. Maak je niet druk. Als je dan echt niks meer in huis hebt loop dan zelf even naar de supermarkt; het is er heerlijk koel tussen de diepvriespizza’s en het ijs. En als je er toch bent, neem meteen wat boodschappen mee voor je bejaarde buurvrouw.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit