Dit nummer is verkozen tot mooiste liedje van Nederland

 

En ik weet zeker dat jij het ook nog kent. Prachtig!

 

Afgelopen weekend was het zo ver: het mooiste liedje van Nederland werd bekendgemaakt. Het Dorp van Wim Sonneveld heeft uiteindelijk de meeste Nederlandse harten weten te raken. De afgelopen paar weken zongen de beste en bekendste artiesten van Nederland vijftig liedjes waar het meest op was gestemd door het publiek in het tv-programma Het mooiste liedje. Wat het nóg leuker maakte was dat we bij alle liedjes mooie, grappige en emotionele verhalen hoorden. Uiteindelijk koos een vakjury tien finalenummers en mocht het publiek de winnaar kiezen. Gisteren werd die dus bekendgemaakt, en wat heb ik ervan genoten.

 

Het Dorp werd destijds gezongen door de in 1974 overleden cabaretier Sonneveld. In het lied uitte hij zich op een melancholische manier over de invloed van vooruitgang in een fictief dorp. Een ware klassieker in de Nederlandse muziek, vind ik. Ik kan er altijd weer van genieten.

 

 

Op de tweede plek eindigde het lied ‘Zeg me dat het niet zo is’ van de Frank Boeijen Groep. En op de derde plek het bekende ‘Avond’ van Boudwijn de Groot.

 

 

 

Heerlijk is het om al deze nummers weer terug te luisteren. En ik kon er ook echt van genieten toen ze allemaal gezongen werden door bekende artiesten uit deze tijd. Dat gaf de liedjes net weer even een andere twist. Ook al heeft de woordvoerder van Talpa laten weten dat het nog niet bekend is of er een tweede seizoen komt, ik ben nu al aan het duimen van wel. Want het terugluisteren van al die prachtige muziek, dat vond ik nou echt genieten. Jij ook?

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn