Dit moet je eten zodat je niet gestoken wordt door muggen

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Muggenbeten en hoe voeding ze zou kunnen voorkomen.

 

 

 

Muggen, misschien wel de meest irritante insecten op aarde. Naast het geluid van nagels op een schoolbord en het kraken van vingers, drijft muggengezoem mij ook tot waanzin. Maar naast het gezoem kunnen ze je ook nog lekprikken. En deze etenswaren zouden dat laatste voorkomen.

 

 

Muggen van je lijf houden? Pas je dieet aan met onderstaande producten en hopelijk blijft je lichaam dit jaar dan mug-vrij.

 

 

KNOFLOOK EN UI

Het eten van knoflook en ui wordt vaak als optie gegeven om muggen op afstand te houden. Ze bevatten het stofje allicine, de inname hiervan zou de geur van je lichaam aanpassen en je zo ‘verbergen’ voor de muggen. Het is belangrijk om de knoflook en ui wel rauw te eten, anders verdwijnt de allicine.

 

 

LIMOENGRAS

Geen zin om rauwe ui of knoflook naar binnen te werken? Limoengras schijnt ook te werken, het bevat namelijk citronellaolie, bekend van allerhande kaarsen en muggenmiddeltjes. Het eten van limoengras zou ook moeten werken. Limoengras wordt veel gebruik in Aziatische keuken, snel aan de gang met deze Thaise penang curry dus!

 

 

CHILIPEPER TEGEN MUGGEN

Voor de spice-lovers onder ons; eet zo veel mogelijk chilipeper! Deze pepers bevatten namelijk capsaïcine (wat dat branderige gevoel op je tong veroorzaakt). Vinden insecten niet leuk en wordt daarom al veel gebruikt in biologische insecticide.

 

 

TOMATEN, BONEN EN LINZEN

Tomaten, bonen en linzen zijn alledrie producten die veel thiamine (vitamine B1) bevatten. En een dieet met veel thiamine kan ervoor zorgen dat muggen bij je vandaan blijven. Zoals bij veel van dit soort middeltjes is er veel discussie over. Word je ondanks dit dieet dus alsnog gestoken, kan je ook het sap van een tomaat op je bult wrijven om de jeuk tegen te gaan. Hopelijk helpt dit wel.

 

 

Door: Redactie FavorFlav