Dit meen je niet!

Deze 5 nieuwsjes kan ik toch niet links laten liggen?

 

Elke dag snuffel ik kranten, apps en social media af. Omdat ik op de hoogte wil blijven, omdat ik altijd het beste onderwerp voor mijn actuele stukjes wil kiezen, en een klein beetje omdat ik hartstikke telefoonverslaafd ben. Maar deze week kwámen er toch opmerkelijke dingen voorbij … Die móet ik even met je delen.

 

Hierbij dus mijn Opmerkelijkste Nieuwtjes Top 5 van deze week!

 

1. Een varken dat wat?!
Nee, dit beessie ging niet naar de slacht: dit varken heeft een luizenleven. Nou ja. Hij eet wat, krijgt een kwast in zijn bek, én schildert. Serieus. Op een wit doek. ‘Abstract werk’, noemt zijn baasje het. Het mooie is dat hij er nog zijn ‘handtekening’ onder zet, ook. Niet met zijn poot, maar hij dompelt ‘gewoon’ zijn snuit in de bietenverf, en stempelt als een ware Picasso zijn naam rechtsonder. En nu komt het: Pigcasso (jaja, zo heet-ie) vangt gewoon 4000 dollar voor zo’n schilderij. Of eigenlijk, zijn baasje. Blijkt dit varken dus een melkkoe te zijn!

 

Maar wie kóópt nou zoiets? En voor dat geld!?

 

2. Zedelijk
Emily heet ze. En ze heeft een bijzondere kledingstijl. Haar topje bijvoorbeeld, zou ik … euh … alleen in een zwembad dragen. Maar goed, ieder zijn smaak. Nou ja, niet helemaal: want ze mocht in dat topje dus niet mee met het vliegtuig. Was namelijk ‘inappropriate’, ongepast. Op de heenweg van Bham naar Tenerife dan, hè. Op de terugweg vond de cabine crew dat topje geen probleem. Misschien omdat ze in de tussentijd lekker bruin was geworden?

 

3. 0900-8844
Man. One night stand. Wakker worden. Niet weten waar hij is. O ja, vannacht … Glimlacht. Maar hij ziet niemand. Roept nog even. Niks. Nou ja, dan kleedt hij zich maar aan en gaat-ie maar. Broek en shirt aan, spullen gepakt. Snel een slok melk. Voordeur van het appartement achter zich dicht. O wacht, de buitendeur is op slot. Hij kan er niet uit. Maar hij heeft haar nummer niet eens. Wat moet-ie nou?

 
Een mooi verhaal voor op zijn trouwdag. (Maar die is vast niet met haar.)

 

4. Chaos
Drama als je er heel lang voor hebt getraind, hoor, maar ik krijg hier wel een beetje de slapstick-giechels van. Zie je het voor je? Een hardloopwedstrijd waarin een pijltje voor linksaf per ongeluk naar rechts hangt? Of andersom, pin me er niet op vast. En dat de wedstrijdatleten de verkeerde kant op rennen?
Ik hoorde later een interview met die arme organisator. Hij stond bij de finish van die halve marathon en de lopers kwamen ineens uit drie verschillende richtingen op hem af. Ik kreeg er een beetje een Sven-Kramer-en-Gerard-Kemkers-bij-de-10-kilometer-op-de-Olympische-Spelen-gevoel van. Woedend was Sven. En nee, die kreeg toen ook geen prijs. Au. Au. Au.

 

5. We worden geteisterd
Nou zeg, wat kunnen journalisten toch overdrijven in krantenkoppen. Termen als heldendaad, tsunami of tragedie worden gebruikt om de emo-factor een beetje aan te zetten. En zo kan het gebeuren dat als er dertien keer aangifte van diefstal wordt gedaan, je land ineens wordt ‘geteisterd’ door ‘plunderingen’. Het gaat hier trouwens om pistachenootjes … 
Ik dacht eigenlijk alleen maar: ik mag toch hopen dat die dieven zo slim zijn om gepelde pistachenootjes mee te graaien. Want anders … Hun nagels!
 

Wat een week, hè? O, was er ook nog iets met de Brexit?

 

Door: Beatrijs Bonarius

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.

Afbeelding van Beatrijs Bonarius