Dit leuke tv-programma hoeven we niet meer te missen

 

Vanavond keert het ein-de-lijk weer terug op televisie en wij staan te springen.

 

Ik weet nog heel goed dat ik vroeger met de hele familie op de bank zat te kijken. We speelden allemaal mee. We gokten, we waren competitief, we wilden van elkaar en de mensen op televisie winnen. En toen opeens was het niet meer. Geen avonden meer voor de buis. Dus moesten we zelf maar een bordspel uit de kast pakken (mij hoor je niet klagen want De Kolonisten van Catan is nog steeds mijn favoriet). Weet je al over welk televisieprogramma ik het heb? Kan eigenlijk niet missen: Lingo natuurlijk.

 

We springen op de redactie een gat in de lucht. Na vijf jaar is ons favoriete tv-programma weer een feit. Het wordt nu niet alleen gepresenteerd door de knappe Jan Versteegh (leuk pluspuntje, natuurlijk), maar JP is ook weer van de partij (wie is die man toch?). Volgens Jan is de kracht van het programma ‘dat kijkers meedoen en zich kunnen meten aan de kandidaten. Eenvoud is de kracht van Lingo. Het is no-nonsense en ik denk dat dit nog steeds werkt op televisie. Je kunt lekker laagdrempelig meespelen’.

 

SBS6 heeft het spel wel wat gemoderniseerd. Zo laat Jan weten: ‘De finale is nog steeds hetzelfde met cijferballen waarmee je getrokken nummers wegspeelt op de kaart tot je een rijtje hebt van vijf – horizontaal, verticaal, of diagonaal. Maar in de reguliere rondes spelen we voortaan met letters, waarmee kandidaten en kijkers een puzzelwoord kunnen raden.

 

 

Daarmee vallen er minder dode momenten in het spel. Met een puzzelwoord in beeld speel je de hele tijd door.’ Klinkt eigenlijk nog veel leuker dan eerst.

 

Vanavond om 20:00 uur is de eerste aflevering te zien op SBS6 en ik ben zéker van de partij. Jij ook?
 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn