Dit kun je het beste eten als je de griep hebt

 

Het griepseizoen is weer aangebroken en ook op de redactie is iedereen ziek en snotterig.

 

 

 

Natuurlijk willen we zo snel mogelijk herstellen, maar wat kunnen we naast voldoende slaap (en het achteroverslaan van paracetamol en Citrosan) nog meer doen? Je raadt het al: de juiste voeding tot ons nemen.

 

Want ondanks het feit dat je door griep soms weinig trek kan hebben, is het van groot belang om goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Sterker nog, die zullen ervoor zorgen dat je er sneller bovenop komt. Daarom heb ik hieronder een overzicht gemaakt van wat je het beste kan eten als je ziek bent. Dus lig je dit nu snotterend vanuit bed te lezen? Zorg er dan voor dat je deze natuurlijke griepkillers in huis hebt:

 

1. Kippensoep
Ouderwetse kippensoep blijft een magisch middel om van je griep af te kopen. Zo helpt het tegen een zere keel en kan het de hoest verminderen, precies waar we behoefte aan hebben. Kippensoep bevat eiwitten, vitaminen en mineralen én zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. Ook niet onbelangrijk: het smaakt heerlijk.

 

2. Knoflook
Ik snap dat dit niet het eerste is waar je aan denkt wanneer je ziek bent, maar knoflook is een natuurlijk antibacterieel middel, dat allicine bevat. Dit is een stofje dat het slijm verdunt in je neus en de ontsteking van je luchtwegen verzacht. Zeker de moeite waard dus om wat extra teentjes in je maaltijd te prakken wanneer je niet zo lekker bent.

 

3. Avocado’s
Goed nieuws: die heerlijke avo toast mogen we gewoon blijven eten in tijden van griep. Avocado’s bevorderen namelijk ons immuunsysteem en kunnen ontstekingen verminderen. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk de zachte structuur, die ervoor zorgt dat we hem makkelijk kunnen eten als we keelpijn hebben.

 

4. Gember
Gember is een absolute lifesaver: het werkt ontstekingsremmend, gaat misselijkheid tegen, is verzachtend voor de keel en helpt verkoudheid te verminderen. Zelf ben ik groot fan van een gembershot, maar mocht je dit te heftig vinden dan kun je natuurlijk beginnen met gemberthee. En als je dan toch bezig bent, voeg er dan meteen wat verzachtende honing aan toe voor je keel.

 

5. Kokoswater
Kokoswater is de gouden tip tegen uitdroging. Kokoswater bevat namelijk veel vocht, wat ervoor zorgt dat je lichaam gehydrateerd blijft. Daarnaast zitten er veel vitaminen, mineralen en antioxidanten in. Het is dan ook niet voor niets dat ik dit drink op brakke dagen.

 

6. Champignons
In paddenstoelen zitten cytokines’, wat kleine proteïnen zijn die het afweersysteem ondersteunen. Ze zorgen ervoor dat het immuunsysteem alarm kan slaan wanneer er iets mis is en weer in ‘ruststand’ kan gaan wanneer het gevaar geweken is. Nou, misschien meteen wat champignons aan je kippensoep toevoegen.

 

7. Paprika
Paprika’s zitten vol met een antioxidant genaamd quercetine, iets dat virussen en infecties bestrijdt. Het voorkomt dat een virus zich vermenigvuldigt en herstelt beschadigd weefsel. Daarnaast zit paprika vol met vitamine C, wat helpt tegen verkoudheid. Ook weer zo’n wondergroentje.

 

Bronnen: huffpost, NLbewustgezond, ahealtylife

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com