Dit is waarom je verslaafd bent aan koffie

 

 

Kun jij ook absoluut niet functioneren als je geen koffie achterover hebt getikt?

 

 

 

Je bent uiteraard niet de enige, zelf sterf ik namelijk echt nog liever dan dat ik nooit meer koffie mag drinken. En wist je dat we er eigenlijk helemaal niets aan kunnen doen dat we zo verslaafd zijn aan dit heerlijke drankje? Nieuw onderzoek toont namelijk aan dat een verslaving aan koffie deels te wijten is aan onze genen. 

 

De wetenschappers die dit onderzoek verrichtten vonden twee genen die invloed hebben op de hoeveelheid koffie die we drinken. Beide genen zijn betrokken bij de afbraak van cafeïne in de lever. Het blijkt dat je lever, sterker nog dat het brein bepaalt hoeveel koffie je drinkt. Wetenschapper Neil Caporaso zegt hierover het volgende: ‘Je kunt denken: ik drink cafeïne om me goed te voelen of om me niet slecht te voelen, maar dat wordt weer mogelijk gemaakt door de snelheid waarmee je lever de cafeïne afbreekt. Als je lever het heel snel afbreekt, drink je meer.’

 

Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat de hoeveelheid koffie die je drinkt deels genetisch bepaald is. De wetenschappers van dit onderzoek bestudeerden 47.000 mensen en hun koffiedrinkgedrag. De genen ‘CYP1A2’ en ‘AHR’ bleken nauw samen te hangen met het drinken van koffie. Ik heb werkelijk waar nog nooit van deze genen gehoord, maar blijkbaar beschikken we allemaal over deze genen; bij de één zijn ze alleen net wat actiever dan bij de ander. De mensen met de actiefste variant drinken tot wel 40 milligram meer cafeïne dan de mensen met de minst actieve variant.

 

Ja, je leest het echt goed: ons DNA is de schuldige, daar kunnen wij verder niets aan doen. Ik heb gewoon zeer actieve CYP1A2- en AHR- genen en daarom ben ik verslaafd aan koffie. Hier is overigens helemaal niets mis mee, want dat koffie goed voor ons is, is ook nog eens wetenschappelijk bewezen. 

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com