Beter dan yoga

 

Ik moest hier eigenlijk wel hard om lachen…

 

Met blokjes spelen alleen iets voor kinderen? Allang niet meer. Behalve dat er tegenwoordig kleurplaten voor volwassenen zijn, is nu ook Lego hartstikke in trek.

 

Want volwassenen zeggen dat het bouwen met Lego stress vermindert. Het zou zelfs beter werken dan yoga, stellen experts. Zeker als je iets specifieks bouwt met de kleurige steentjes, zou het prima werken als meditatie. Je hebt even niets aan je hoofd, net zoals wanneer je een grote legpuzzel maakt. Volgens het bedrijf wordt iedereen hier ontspannen van en is het ook een oppepper voor je creativiteit.

 

Voor wie het dan helemaal goed is? Voor jonge vrouwen die veel stress ervaren, bijvoorbeeld door het werk, financiën of een zwangerschap. Maar ook oudere mensen kunnen lekker aan de slag met legobouwwerken. De kleurtjes sorteren alleen al geeft rust aan je hoofd. Bezig zijn met iets wat niet je directe aandacht vereist zorgt voor een kalm gevoel. Na een chaotische dag op je werk is het absoluut een oplossing. Plus… het scheelt je ook weer een lesje yoga en opgevouwen op een matje liggen. En die fietstocht door de regen naar die sportschool… Dan weten wij het wel: wij knutselen wel even een huisje in elkaar. Rood, of geel?

 

 

Door redactie Franska.nl

Bron: RTL Nieuws