Dit is je allerlaatste kans om de tentoonstelling van Vermeer toch te zien

Rijksmuseum Vermeer

 

Er zijn zo van die dingen die je gezien MOET hebben

 

 

Ik heb ooit een blauwe maandag kunstgeschiedenis gestudeerd en zelden waren mijn docenten zo lyrisch over een kunstenaar als over Vermeer. Hoe hij toch het licht wist te vangen, hoe mooi hij het dagelijkse leven uit de 17e eeuw laat zien alsof je in het schilderij staat en zomaar een kijkje om het hoekje kan nemen.

 

 

Dus toen bekend werd dat het Rijksmuseum een tentoonstelling aan Vermeer zou gaan wijden, wist ik niet hoe snel ik kaartjes moest bestellen. En ik kan je vertellen, het was echt magisch om de doeken in het echt te bekijken. 28 van zijn 37 schilderijen hangen nu bij elkaar en sommige daarvan waren zelfs nog nooit in Nederland tentoongesteld. Uniek dus. Ondanks de enorme drukte kon je toch heel dichtbij zijn doeken komen om te zien hoe de kunstenaar te werk ging.

 

 

Maar aan alle mooie dingen komt een eind. De tentoonstelling loopt nog tot en met 3 juni, maar alle reguliere kaarten zijn helaas al uitverkocht. Is het jou nog niet gelukt om te gaan kijken, dan heeft het Rijksmuseum nu nog een aller- allerlaatste kans voor je om toch kaartjes te bemachtigen. Want in het laatste weekend van de tentoonstelling gaat het museum speciaal voor jou tot 2 uur ’s nachts open, zodat ruim 2600 extra bezoekers de schilderijen van de meester van licht en donker kunnen bewonderen. En jij kunt nu kans maken op deze kaarten:

 

 

Tot vrijdag 12 mei 17 uur (CEST) kun je hier je gegevens achterlaten. Om zo eerlijk mogelijk te bepalen wie de laatste kaarten uiteindelijk kan kopen, gaat het Rijksmuseum loten. Een willekeurige trekking bepaalt, onder toezicht van een notaris, welke geluksvogels de laatste starttijden kunnen boeken. Uiterlijk dinsdag 16 mei hoor je per e-mail of je bij de gelukkigen hoort. Je hebt dan tot woensdag 17 mei 10 uur ’s ochtends (CEST) de tijd om 2 kaarten te kopen.

 

Ik zeg DOEN, want voor er weer een heleboel van deze prachtige schilderijen bij elkaar hangen zijn we zomaar weer honderd jaar verder.

 

 

Bron: Rijksmuseum – Beeld: Instagram: @Rijksmuseum

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit