Dit is het leukste terras van het jaar

 

Joepie, door de versoepeling van de coronamaatregelen kan ik eindelijk weer een terrasje pakken.

 

Wat is er nou fijner dan op een mooie dag op een terrasje te ploffen voor een fijn glaasje en een lekker hapje. En tsjonge, wat mis je dat als het er niet is. Daarom ben ik ook zo blij dat de horeca weer open kan in het Nieuwe Normaal van anderhalve meter afstand houden.

 

Dat je op die manier toch heel gezellig uit eten kunt laten tal van grote en kleine horecazaken wel zien. Er is heel creatief nagedacht hoe je die afstand tussen je gasten kunt bewaren zonder dat het ongezellig wordt.

 

Een van de leukste oplossingen vind je in Vlaardingen. Daar, midden in recreatiegebied Midden Delfland ligt Buitenplaats Vlaardingen. In deze prachtige tuin is een heel bijzonder terras aangelegd, een foodtruckterras. Je kiest een plekje uit een van de 250 zitplaatsen in het bos, in de boomgaard of op het zandterras. En vanuit een van de zeven foodtrucks die op de Buitenplaats staan kies je wat je gaat eten.

 

 

Natuurlijk moet je wel even van tevoren een datum en tijdslot reserveren. Vervolgens koop je bij elk kaartje het aantal munten voor de gerechten die wil gaan eten bij de foodtruck van je keuze. Nou, dat wordt lastig. Ga je voor een vers warm afgebakken broodje met in de smoker gegaard Indisch spek? Of ben je meer van de Surinaamse kip roti? En zo zijn er nog veel meer wereldse smaken om uit te kiezen.

 

 

Je drankjes neem je zelf mee. Om de richtlijnen van het RIVM zo goed mogelijk te volgen, worden die op het terrein niet verkocht. Dan hoef je er ook niet voor in de rij te staan. Hoe coronaproof wil je het hebben?

 

Wat mij betreft het leukste terras van het jaar, waar ik graag een stukje voor omrijd. 

 

Wil je meer weten? Kijk dan even hier.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit