Dit is een lifesaver voor iedereen met twee linkerhanden zoals ik

 

Misschien ben je net zo’n kluns als ik als er iets met een stekker in huis kapotgaat. Dan is dit de oplossing.

 

Als een apparaat ermee ophoudt kan ik alleen maar met gefronste wenkbrauwen denken: hij doet het niet, om daarna meteen op internet te gaan zoeken naar een vervanger. Want als ik een schroevendraaier zie, ren ik al hard weg. Ik snap de ballen van techniek en heb zelfs moeite om een batterijtje te vervangen. Iets met de plus of de min boven of onder en ik haak al af.

 

 

Dus als mijn stofzuiger het begeeft, of mijn strijkijzer maakt een raar geluid, dan zoek ik meteen een nieuwe, terwijl zo’n apparaat vaak nog heel easypeasy gemaakt kan worden. Maar door wie? Mijn meneer kan heel lekker koken, maar ook hij is niet zo handig als het elektronica betreft.

 

 

Gelukkig is er nu het Nationaal Reparateursregister. Dat moet het makkelijker maken om een vakbekwaam iemand te vinden die een elektronisch apparaat zoals je vaatwasser, stofzuiger, tv of beeldscherm kan herstellen. Geen Beun de Haas maar een erkende reparateur met verstand van zaken. Dat is niet alleen goed voor jouw portemonnee, want een nieuw apparaat is altijd veel duurder dan je afdankertje toch nog even laten maken, maar ook buitengewoon goed voor het milieu. Alleen al in de Europese Unie wordt jaarlijks 35 miljoen ton aan afgedankte producten bij het afval gezet.

 

 

Dus de volgende keer dat er een apparaat in je huis kapotgaat, bedenk dan dat het wellicht nog prima een tweede ronde meekan en vind in dit superhandige register snel een betrouwbaar ‘mannetje’ of ‘vrouwtje’ dat het voor jou kan fixen.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit