Dit is echt de beste schoonmaaktip voor luie huisvrouwen

 

Oké, oké, ik kom uit de kast: ik ben een luie huisvrouw. En met deze supersimpele tip heb ik nog meer tijd om lekker lang op de bank te blijven zitten. Het enige wat je nodig hebt is wasverzachter.

 

 

 

Volgens mij heb ik best wel wat talenten. Zo bak ik heel lekkere boterkoek, kan ik wel een geinig stukkie tikken en prachtig mijn nagels lakken. Maar het huis poetsen is niet zo aan mij besteed. Ik zal het maar gewoon toegeven, ik ben liever lui dan moe. Zodra iemand met een beter idee komt laat ik rustig alles uit mijn handen vallen, inclusief de poetsdoek.

 

Niet zo handig als je weet dat mijn hele huis vol staat met spulletjes – zo noemen we hier in Huize Smit de meuk die ik in de loop der jaren verzameld heb. Van eindeloos veel vakantiesouvenirs tot de 28 (ja echt, achtentwintig) fotolijstjes op de sidetable tegen de muur. Hoog tijd dus voor een tip om zo min mogelijk met de stofdoek in de weer te moeten voor maximaal resultaat en ik zal je vertellen: deze werkt als een tierelier.

 

Meer dan een beetje wasverzachter heb je niet nodig. En een lege spuitfles en water. Dan doe je dit:

 

Vul de fles voor ¾ met water, doe er dan ¼ wasverzachter bij. Draai de spuitmond goed op de fles en schud de boel lekker door elkaar. Dan spuit je deze mix op de harde en gladde oppervlakken waar je normaalgesproken veel stof ziet, zoals je vensterbank, spiegels en dus die sidetable met 28 fotolijstjes. Het zal je verbazen, maar de wasverzachter in deze magische mix werkt stofafstotend waardoor je veel minder vaak met de poetsdoek in de weer hoeft en jij lekker in de zon kan blijven zitten. Geloof je me niet? Thank me later!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit