Dit gebeurt er als je vijf minuten per dag oefeningen doet!

 

Elke zondag vlogt Anita over haar beautygeheimen. Deze week laat ze zien wat vijf minuten sporten met je lijf doet.

 

 

Met de zomer in aantocht ben ik toch weer verleid tot het kopen van een bikini. Nu snap ik echt wel dat ik met mijn 55pluslichaam niet meer zo makkelijk een bikiniproof lichaam krijg. Maar ik kan natuurlijk wel mijn best doen om er zo goed mogelijk uit te zien in een bikini. In zuidelijke landen is het trouwens de normaalste zaak van de wereld dat vrouwen boven de vijftig een bikini dragen.
 
Ik ben begonnen met vijf oefeningen per dag. Het is supersimpel en je voelt je al na een paar weken sterker worden. Het enige wat belangrijk is, is dat je deze oefeningen echt elke dag doet. Het maakt niet uit of je ze in de ochtend of in de avond doet.
 
Voor deze oefeningen heb je helemaal niets nodig; wel handig is misschien een wekker of een matje.

 

De vijf oefeningen duren elk 45 seconden en dit zijn ze:

  • 1 squats
  • 2 sit-ups
  • 3 jumps
  • 4 cycling
  • 5 push-ups

 
Na deze 5 minuten vind ik het heerlijk om veel water te drinken, en dat helpt volgens mij ook om afvalstoffen sneller uit je lichaam te krijgen. Voordeel van een waterfles is dat je weet hoeveel je drinkt. Investeer in een goede glazen fles, die zijn gezonder dan plastic flessen.

 

Voor de vlog gebruik ik deze waterfles met een zwarte obsidiaankristal erin,
dat staat voor positiviteit en zelfbewustzijn.
 
 

Kijk snel naar de oefeningen

 

 

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars