Dit doet een kantoorbaan met je billen

 

De hele dag op je luie reet achter een laptopscherm zitten? Eigenlijk zo zonde. Van je derrière dan, want van een kantoorbaan krijg je platte billen.

 

 

 

Het wordt ook wel de kantoorkont genoemd. Je kunt een hardwerkend persoon dus voortaan herkennen aan zijn of haar bilpartij: plat = kantoorbaan, rond = actieve baan.

 

Zo zonde
Wie droomt van een beetje bips zoals die van J.Lo of Kim K kan maar beter niet kiezen voor een 9-tot-5-baan achter een scherm. Die hele dagen zitten en en zitten is namelijk funest voor je rondingen. Je billen worden platter als je dag in dag uit alleen maar zit. Je krijgt inactieve bilspieren: ze worden slapper en dus worden je billen ook minder rond. Door inactieve bilspieren worden je heupbuigspieren overigens juist sterker, waardoor je rug gekromd buigt zonder dat je het doorhebt. Dit zorgt weer voor een slechte houding: als je zit, maar na lange tijd ook als je loopt. Je gaat krommer lopen en die billen worden met de jaren platter, maar nu je dit weet kun je er wat aan doen.

 

Doe er wat aan
Zeker als je thuiswerkt is het makkelijk vol te houden: even tien squats tussen het werken door proppen. Kost je amper een minuut tijd en is wel effectief voor je bil. Kijk, hoe langer je met alles wacht, hoe slapper die bilspieren worden en hoe minder goed je dus je billen nog kunt trainen in de sportschool. Eigenlijk is dit de richtlijn die je moet aanhouden. Of je nu op kantoor zit of thuis werkt: sta elk half uur op. Loop wat rond, haal koffie en hóp, even door die knieën buigen. Gewoon even opstaan kan al voldoende zijn. Je billen zijn je dankbaar. Want denk maar niet dat J.Lo de hele dag achter een laptop zit.

 

Bron: The New York Post

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com