Dit allerlaatste boek van Lucinda Riley ligt vanaf donderdag eindelijk in de winkel

 

Soms denk ik dat ik de enige ben die nog nooit een boek uit de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley heeft gelezen

 

 

Want als er alleen al in Nederland meer dan 3 miljoen exemplaren van zijn verkocht is deze serie toch een bestseller van jewelste. Lucinda Riley werd er een van de meest succesvolle vrouwelijke auteurs ter wereld door.

 

 

Voor wie net als ik onder een steen heeft gelegen en niet weet waar de boeken over gaan: zeven zussen hebben na de plotselinge dood van hun adoptievader ieder een brief gekregen met aanwijzingen over hun afkomst. In elk deel beschrijft een zus haar zoektocht naar wie ze is en waar ze vandaan komt. Wereldwijd smulden de lezers van deze verhalen over de zussen met namen als Storm, Schaduw, Parel, Maan en Zon. Maar wie is toch die mysterieuze adoptievader Pa Salt?

 

 

 

Helaas kon Lucinda het boek over de adoptievader van de zussen niet meer helemaal schrijven omdat ze ernstig ziek werd en in 2021 veel te jong overleed. Maar voor haar dood schreef ze nog wel een aantal belangrijke passages en vroeg ze aan haar oudste zoon Harry Whittaker of hij het boek, met behulp van haar gedetailleerde aantekeningen, wilde afmaken.

 

 

En dat is gelukt. Aanstaande donderdag is het dan zover en ligt Atlas, het verhaal van Pa Salt, wereldwijd op dezelfde dag in de winkels. Daar is volgens een woordvoerder van Xander Uitgevers een heel goede reden voor. ‘In dit boek worden een groot aantal vragen beantwoord die de fans nog hebben over de serie’, legt hij uit. ‘Iedereen wil weten hoe het verhaal eindigt. Daarom verschijnt Atlas overal ter wereld op hetzelfde moment in de winkels, om iedereen de kans te bieden het verhaal zonder spoilers te kunnen lezen.’

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lucinda Riley Books (@lucindarileybooks)

 

In Nederland bestaat de startoplage uit een duizelingwekkende 350.000 exemplaren. Wedden dat die in een mum van tijd zijn uitverkocht? Ik ben inmiddels halverwege het allereerste deel en helemaal fan. Gelukkig heb ik nog zeven heerlijke delen te gaan voordat ik bij het allerlaatste boek over Pa Salt ben beland.

 

Bron: AD.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit