Ontbijtje diner-stijl
in By Jarmusch

 

Maartje: De stad waar telkens weer nieuwe zaakjes hun deuren openen? Roffa. Rotterdam. 010. De Maasstad. Zonder twijfel. Houd vooral Het Industriegebouw in de gaten.

 

In dat Industriegebouw vind je op de begane grond een niet te missen pizzeria-plus, Old Scuola, een van de leukste interieurzaken van het land, Groos en om de hoek moet je sinds kort dus wezen voor een originele Amerikaanse diner. Nou ja… Met een fikse portie Hollands glorie hoor.

 

By Jarmusch is de naam en de zaak is zo’n heerlijk nieuw adres waar je vooral in de ochtend lekker neer kunt zakken voor een ontbijtje. Herstel: een ontbijt. Want de porties zijn echt Amerikaans en dus op zijn zachtst gezegd mollig. En – o heerlijkheid – zonder flauwekul. Eieren met spek bijvoorbeeld, of met ham. Pannenkoeken met stroop, een paar bessen en een klont roomboter. 

 

 

 

Een club sandwich of een tosti. En meer in die categorie. Voor later op de dag is de steak & eggs nu al berucht (Groot! Sappig! Lekker!) en een keur aan uitpuilende sandwiches. Maar ook smoothies, een açai en een fruit bowl, sappen en salades. Klassiekers, maar wel van nu zeg maar.

 

Ook leuk, voor als het weer toevallig nog een keertje mee zit: de ‘urban oase’ die bij Bar Jarmusch hoort: een fijne stadstuin met picknicktafels en plukken groen!

 

Waar? Vlakbij metro Oostplein, dik 5 minuten lopen vanaf de Markthal, om je een idee te geven.

 

 

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.