Die zien we voorlopig niet terug

 

De strafeis tegen Willem Holleeder is bekend. En die is zoals verwacht. Levenslang…

 

Openbaar Ministerie (OM) eiste vandaag een levenslange gevangenisstraf tegen topcrimineel Willem Holleeder. De Neus zou volgens het OM schuldig zijn aan alle ten laste gelegde feiten, waaronder zware mishandeling, lidmaatschap van een criminele organisatie en een vijftal moorden. Holleeder zou ook de dood van zijn zwager en voormalige boezemvriend Cor van Hout op zijn geweten hebben. Cor was de vriend van Holleeders zus Sonja.

 

De verklaringen van diverse kroongetuigen, die bij deze moorden betrokken waren, maakten dat het OM een sterke zaak tegen Holleeder heeft. Hij zou de opdracht tot wel vijf moorden hebben gegeven.  De Officier van Justitie is van mening dat “hoewel Holleeder op afstand bleef, hij wel besliste over leven en dood. Hij liet daarmee een spoor van ellende achter. Alle verdenkingen tegen Holleeder kunnen onomstotelijk worden bewezen en daarom past alleen de levenslange gevangenisstraf.”

 

De tijden dat Willem als vrij man op zijn scooter door Amsterdam scheurde zijn waarschijnlijk voorbij. Die zien we voorlopig niet meer terug.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit