Deze wereld­sterren zingen hun mooiste liedjes voor jou

 

Het was een idee van Lady Gaga, in samenwerking met de WHO en Global Citizen, een virtueel megaconcert organiseren om geld op te halen voor de bestrijding van het coronavirus en stil te staan bij de wereldwijde impact van het virus.

 

Een ‘liefdesbrief’ aan de mensen in de frontlinie, noemde Gaga het ook wel. En dat was het zeker, het zes uur durende liveconcert van wereldberoemde sterren als Paul McCartney, Chris Martin, John Legend, de Rolling Stones, Andrea Bocelli, Jennifer Lopez, sir Elton John, Stevie Wonder, Céline Dion en nog bijna 100 andere artiesten.

 

Miljoenen mensen keken naar het ‘One World: Together at Home’-event, ook wel de ‘Live Aid’ van de moderne generatie genoemd. Het concert dat zaterdagnacht om 20.00 uur begon en tot 04.00 uur de volgende ochtend duurde heeft inmiddels 118 miljoen euro opgeleverd.

 

Bekende Amerikaanse talkshowhosts Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon en Stephan Colbert praatten de boel aan elkaar, waarbij Oprah Winfrey, Ellen DeGeneres en Michelle Obama ook voorbij kwamen. De liedjes die de 100 wereldsterren ieder vanuit hun eigen thuis zongen werden afgewisseld met getuigenissen van zorgpersoneel en medische experts.
Toegegeven, die Amerikanen weten wel hoe ze een show neerzetten. Daar kunnen wij Nederlanders met ons coronalied nog wel een puntje aan zuigen. 
Benieuwd naar de hele show? Je bekijkt ‘m hier.

 

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman