Deze superluxe high tea wil je wel winnen

 

Heb ik zomaar op deze zondagmiddag een lekkere winactie voor je geregeld. Iets met Engeland en een high tea.

 

 

Dit is mijn lievelingsdag want vanaf vandaag wordt het een uurtje later donker. De zomertijd is begonnen en dus droom ik van fijne bestemmingen waar ik mijn vakantie door kan brengen. Want dromen mag in deze gekke tijd van lockdowns en maatregelen.

 

Bovenaan mijn lijstje staat de kust van Engeland want die is zo mooi. Je vindt er niet alleen uitgestrekte stranden, steile kliffen, bruisende steden en lieflijke dorpjes, maar ook bijzondere natuur, historische kastelen en niet te vergeten heerlijk eten. En wil je daarbij ook wandelen, paardrijden, surfen of golfen, dan moet je hier zijn.

 

Ik heb een paar van deze prachtige kustgebieden voor je op een rijtje gezet.

 

 

Yorkshire

Langs deze gevarieerde kustlijn vind je de mooiste steden en dorpjes. Een van de leukste is Scarborough, ook wel ’s werelds oudste badplaats genoemd. 

 

South West

Of ga helemaal naar de andere kant van Engeland, het zuidwesten. Deze zonnige kustlijn van Devon noemen ze ook wel de Engelse Riviera vanwege het heerlijk weer. Met mooie beschutte baaien, schattige kustpaadjes en prachtige riviermondingen waar je fijn kunt picknicken.

 

North West.

Meer naar het noorden bezoek je de grote badplaatsen Southport en Blackpool of je vindt de rust in een van de vele natuurreservaten. Wist je dat je hier vanaf de torenhoge zandstenen kliffen werkelijk adembenemende zonsondergangen kunt zien? 

 

Wil je weten wat England’s coast nog meer te bieden heeft? Kijk dan even hier

 

En waar ik me bij een bezoekje aan de Engelse kust nog het meest op verheug is de high tea. Dat is een feestje op zich, met verfijnde theesmaken, finger sandwiches, scones met jam en clotted cream, en natuurlijk taartjes en cakes. Ooit bedacht door de hongerige Hertogin van Bedford die de tijd tussen de lunch en het diner veel te lang vond duren en daarom in de loop van de middag diverse soorten luxe thee en een grote schaal met lekkere zoete en hartige hapjes liet brengen.

 

 

Loopt het water je al in de mond? Dat komt goed uit, want ik mag vandaag een luxe high tea voor twee personen weggeven aan iemand die het echt verdient. Je krijgt dit lekkers gewoon thuisgestuurd en dan kan het grote genieten beginnen. Dus ben jij of ken jij iemand die wel een opsteker kan gebruiken, laat het dan weten onder dit Facebookbericht of stuur me even een mailtje via winnen@franska.nl.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit