De appel in het paradijs

 

Vandaag tip ik jullie een heerlijk boek voor tussendoor, van Sonja Barend.

 

 

De afgelopen twee weken was ik namelijk helemaal ondergedoken in de boeken van Stephen Hawking, dus daarna was ik wel even toe aan iets anders.

 

Dit boek van Sonja Barend, dat eind vorig jaar uitkwam, telt 96 bladzijdes en vond ik daarom een prima “tussendoortje”. Daarnaast vind ik Sonja Barend zo’n interessante, fascinerende en intelligente vrouw dat ik dit boek sowieso wilde lezen — tussendoortje klinkt eigenlijk een beetje denigrerend.

 

Het boek leest als een trein en is een must-read als jij mijn mening over Sonja Barend deelt. Het staat vol anekdotes en ze beschrijft mooi hoe zij de huidige problemen ziet. In haar carrière als talkshowhost is er vrijwel geen onderwerp dat onbesproken is gebleven. Maar dat was toen; inmiddels zijn er anno nu zoveel nieuwe problemen. Of zijn ze wel zo nieuw, en anders?

 

‘Ze zijn niet nieuw maar anders. Vaak ben ik verbaasd dat ze niet sneller worden opgelost door mensen met ervaring die, net als wij, vrijwel alles al eerder hebben meegemaakt en kunnen putten uit de kennis die ze toen hebben opgedaan’, aldus Sonja Barend.

 

Het zijn allemaal dezelfde problemen, die alleen in een ander jasje weer de kop opsteken. Het boek is niet zozeer een roman, maar naar mijn gevoel meer een soort verslag van hoe zij deze (corona)tijd ervaart. En zij mag dan in een heel wat rianter optrekje vertoeven dan ik, haar observaties reiken verder dan de grachtengordel. Ik vind het zo’n wijze vrouw en had dit boekje dan ook in één ruk uit. En ja, ik was het eigenlijk met bijna elk woord eens.

 

Dus mocht je nog een boek zoeken voor tussendoor, maar wél met inhoud: pak dit boek van Sonja erbij.

 

 

Bol.com, €12,99

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer