Deze superlieve feelgood film met Emma Thompson wil je zien
 

 

Als Emma Thompson in de cast zit, dan wil ik de film sowieso zien. Vanaf 9 maart schittert ze in deze superlieve komedie en ik heb er nu al zin in.

 

Ik hou van die vrouw, Emma Thompson vind ik al jaren een van de allerbeste actrices. Wie ze ook speelt, ik geloof het gewoon en wil geen film van haar missen. Dus drie keer raden waar ik op 9 maart zit. In de bios voor haar nieuwe film ‘What’s love got to do with it.’

 

Het verhaal gaat over Zoe (door de prachtige Lily James gespeeld), ze is documentairemaakster en verslaafd aan dating-apps maar heeft haar toekomstige echtgenoot tijdens het swipen nog steeds niet gevonden. Haar excentrieke moeder (een heerlijke rol van Emma Thompson) wil zich maar al te graag met het liefdesleven van haar dochter bemoeien, wat hun relatie nogal onder druk zet.

 

Als haar buurjongen en jeugdvriend Kazim (Shazad Latif) besluit om volgens de wens van zijn ouders te trouwen met een door hen uitgekozen mooie, slimme maar volslagen onbekende bruid uit Pakistan, wil Zoe hier een film van maken. Ze reist met Kazim mee naar Lahore en terwijl ze door de lens van de camera kijkt gaat er een wereld voor haar open. Misschien kan ze nog wat leren van deze heel andere manier van kijken naar de liefde?

 

 

 

 

Verwacht prachtige kleurrijke kostuums en beelden uit Pakistan, Britse humor met briljante onderkoelde grappen, een heerlijk verhaal over de liefde en natuurlijk een geweldige cast met Emma als een allerliefste moeder die alleen maar dolgraag wil dat haar dochter gelukkig wordt. Alle ingrediënten voor een nieuwe filmklassieker dus. Laat dat maar over aan de makers van deze nieuwe bioscoophit, die ook de producenten waren van Bridget Jones’ Diary, Notting Hill en Four Weddings and a Funeral.

 

Wat moet ik je nog meer vertellen? O ja, Jemimah Kahn, ooit een van de beste vriendinnen van prinses Diana, schreef het scenario. Ze was getrouwd met Imran Kahn, de knappe wereldberoemde cricketer en voormalig minister-president van Pakistan. Misschien was haar eigen romance wel de inspiratie voor What’s love got to do with it?  

 

 

credits beeld: Instagram

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit