Lieve Sylvie, doe eens normaal

irma laptop

 

Er zijn weinig mensen van wie mijn nekhaar zo rechtop gaat staan als Sylvie Meis.

 

 

 

En ik weet eigenlijk niet eens precies waarom. Misschien omdat het allemaal te perfect is. Altijd tot in de puntjes verzorgd en gestyled, altijd in de perfecte pose, altijd met een big smile. Yeagh.

 

Ik heb Sylvie eens in een interview met Linda de Mol horen zeggen dat ze nooit in een joggingbroek loopt, ook niet als ze alleen thuis is, en ook dan liever in een negligeetje op de bank zit. Dat vond ik iets droevigs hebben: zelfs als je alleen thuis bent nog helemaal perfect willen zijn. In je eigen huis moet je toch ook even imperfect in een lekkere slobberbroek met een zak chips kunnen netflixen? Ik vermoed dat Sylvie hooguit in een gekke bui langs chipjes likt. Veel te veel calorieën.

 

Maar deze week betrapte ik mezelf erop dat ik een beetje medelijden heb met Sylvie. Tweede huwelijk naar de knoppen, al na goed twee jaar. Het was ook allemaal wat veel van ’t goede: een bruiloft van vier dagen, Valentijnsdag met een dinertje op een tropisch strand. Met kaarsjes, fakkels en rozenblaadjes. En met camera’s natuurlijk. Maar op gewone doordeweekse dagen woonden de newly weds ieder in een ander land en zagen ze elkaar slechts sporadisch.

 

En daar zit Syvie dan, dacht ik. In haar negligeetje en dan wel met een vette bankrekening, maar helemaal in haar uppie. De stakker.

 

Ik had het nog niet gedacht of de eerste foto’s van Sylvie verschenen alweer. Poserend met de een of andere miljonair (ik geloof niet dat Sylvie een timmerman of automonteur in haar kennissenkring heeft). Ach, ieder z’n ding, zullen we maar denken. Maar Sylvie, als ik je een raad mag geven? Laat die perfectie nu maar varen. Mannen vinden een barbiepop best even spannend, maar op een gegeven moment willen ze gewoon samen op de bank hangen, met een hapje en een drankje (en met een hapje bedoel ik dan geen blaadje sla).

 

Samen in joggingbroek kan veel romantischer zijn dan een tafeltje met drie kilo rozenblaadjes. En haal er dan vooral geen camera’s bij. Maak zelfs geen selfie. Lach zonder bang te zijn voor rimpels, ga op vakantie zonder personal trainer, zit uren op een terrasje zonder calorieën te tellen. Kortom: leef een normaal leven, dat misschien niet perfect is maar wel warm en echt. Wedden dat je daar veel gelukkiger van wordt?