Deze sterrenbeelden winnen elke discussie

vrouw praten

 

Discussiëren is iets dat ik regelmatig doe, maar waar ik eigenlijk heel erg slecht in ben.

 

 

 

Ik kan namelijk nogal temperamentvol zijn en daardoor flink met woorden vuren zonder te luisteren naar de ander (vraag maar aan m’n geliefde). Tsja, op die manier win je natuurlijk geen enkele ruzie en heeft dat wat je te zeggen hebt maar weinig impact. Zou het ermee te maken kunnen hebben dat ik extreem emotioneel ben en dan dus ook extreem emotioneel discussieer? Misschien is dat het wel. Een andere optie is dat mijn sterrenbeeld gewoon dramatisch is in het voeren van discussies. Maagd staat er namelijk niet zozeer om bekend een ster te zijn in discussiëren, in tegenstelling tot andere sterrenbeelden.

 

Benieuwd welke sterrenbeelden hier beter in zijn? Onderstaande sterrenbeelden  winnen iedere discussie met gemak:

 

Weegschaal
Een Weegschaal is goudeerlijk en betrouwbaar. Zij hebben tijdens een discussie dan ook oprecht de intentie het verhaal van de ander aan te horen en het gesprek in balans te houden. Dat vergt een hoop geduld, lijkt me zo. Toch wint de Weegschaal liever een discussie wel dan niet (zo trots is de Weegschaal dan ook wel weer) en dat lukt meestal ook door zijn/haar strategische en kalme benadering. Nou, daar kan ik nog een hoop van leren als emotionele driftkikker.

 

Tweelingen
Tweelingen winnen met dank aan hun charmes moeiteloos iedere discussie. Het zijn meestermanipulators waar je als gesprekspartner onmogelijk tegenin kan gaan. Ze zijn daarnaast supernieuwsgierig en weten dus overal wel wat vanaf, waardoor ze geen moment stil zullen vallen tijdens een argument. Een discussie winnen van een Tweelingen? Dat gaat je helaas niet lukken.

 

Leeuw
Leeuwen hebben het idee áltijd gelijk te hebben, waardoor ze met gestrekt been iedere discussie in gaan. Door deze zelfverzekerde en steevaste houding winnen ze doorgaans ook nog eens elke discussie. Fake it until you make it. Jammer wel dat deze vlieger voor mij niet op gaat, ik denk tenslotte ook altijd gelijk te hebben. Goed, het zal tijdens een verhitte discussie wel aan mijn gebrek aan zelfvertrouwen liggen.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com