Deze serie wordt mijn nieuwe Netflix-verslaving

 

Deze combinatie is er misschien eentje die je niet snel zou verwachten.

 

 

Klinkt ook een beetje raar, van posh Engeland naar uptown New York City. Allebei hebben ze een garderobe waar je u tegen zegt, en met allebei wil je ook geen ruzie; voor je het weet ben je persona non grata. Eigenlijk hebben de series best wel veel met elkaar gemeen.

 

Dus ben je fan van deze twee: dan wil je zeker Bridgerton gaan zien op Netflix. Een kerstcadeautje wordt dat, want 25 december staat het eerste seizoen online. De serie is gebaseerd op de boeken van Julia Quinn met dezelfde naam, die zich afspelen in Victoriaans Londen. Dus jaaaa, de outfits gaan weer zó de show stelen.

 

En de verhaallijnen ook, trouwens. Het draait om Daphne Bridgerton die zich op de Londense datingmarkt stort. Eh, excuus: huwelijksmarkt. Daten deden ze in die tijd niet, het werd natuurlijk meteen serieus. Je ging op zoek naar een man, niet naar een scharrel.

 

Wat we kunnen verwachten is drama. Véél drama. Over vriendschappen, relaties en familiebanden. En veel schandalen. De familie Bridgerton is namelijk van adel en die heeft behoorlijk veel dingen op zijn kerfstok. Wanneer iemand alle geheimen op straat wil gaan gooien, breekt natuurlijk volledige paniek uit en wil de familie alles eraan doen om die vuile was binnen te houden.

 

Ga er maar vanuit dat het dus wel goed zit met alle drama en heftige intriges: de maker is niemand minder dan Shonda Rhimes, oftewel de vrouw achter series als Scandal en Grey’s Anataomy. Jaaaa, dit wordt genieten.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer