Deze scène uit Titanic ooit gezien?

 

Hier ben ik vast niet de enige in, maar sinds de hele implosie van de Titan heb ik weer een hernieuwde fascinatie voor de Titanic.

 

 

 

Nu moet ik zeggen dat de fascinatie voor Leonardo DiCaprio in 1997 is geboren (toen de Titanic uitkwam) en sindsdien nooit meer is gestopt, maar de laatste jaren kijk ik de film eigenlijk nauwelijks meer. Dat heeft twee belangrijke redenen: hij duurt gewoon kneiterlang én ik moet nog steeds altijd huilen, en dan in de categorie ugly crying to the max. En daar heb ik gewoon niet altijd even veel behoefte aan.

 

Maar ik kwam een TikTok tegen op mijn For You page en nu moet ik hem van mezelf weer kijken, al is het alleen maar om deze scène. Dit is me namelijk nog nooit eerder opgevallen en als ik het zo zie snap ik oprecht niet waarom — hoezo zag ik dit niet?!

 

Het is oprecht wel hilarisch en ik snap daarom ook wel dat de TikTok inmiddels vijftien miljoen keer is bekeken. TikTokker Jess zat namelijk Titanic terug te kijken en zag ineens in een scène dat de passagiers er wel heel bijzonder uitzagen… Als in: ze hadden zo uit The Sims 2: Het Rijke Leven kunnen komen. Cora en Christiaan van de Kerkhof waren blijkbaar ook aanwezig op de Titanic.

 

HAHA. Dit ziet er toch zó nep uit? De lach van Jess maakt het ook wel helemaal af, maar ik vraag me zoveel dingen af na het zien van deze scène. Tuurlijk, in 1997 waren het andere tijden en was de technologie nog niet zo ver als nu, maar kom op. De film had een budget van 200 miljoen dollar, destijds de duurste film ooit gemaakt, en dan hebben ze hierop bezuinigd? Titanic zal nooit meer hetzelfde zijn.

 

 

@jessveraaa mind blown ? #titanic ♬ original sound – jess ?

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer