Deze nieuwe film met Diane Keaton en Jane Fonda moet je zien

 

 

Wat gebeurt er als je supersterren als Diane Keaton, Jane Fonda, Mary Steenburgen en Candice Bergen bij elkaar zet? Dan weet je zeker dat je naar een bioscoophit gaat kijken.

 

Wat moest ik lachen om de film The Bookclub uit 2018 waarin een groep ‘women of a certain age’ om de zoveel tijd samenkomt om een nieuwe bestseller te bespreken. Als ze besluiten om het sexy boek Fifty Shades of Grey te lezen verandert dat hun wereld ‘for ever’. Diane was al veertig jaar getrouwd, Vivian had helemaal geen trek in een relatie en had liever af en toe een onenightstand. Sharon zat midden in een verschrikkelijke scheiding en Carol in een huwelijk waar de passie totaal verdwenen was. Maar het boek over Mister Grey wist de boel bij allevier aardig los te schudden.

 

 

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en is er meer dan genoeg inspiratie voor een tweede deel. In The Bookclub, the next chapter gaat Vivian met haar nieuwe vlam trouwen en om dat te vieren gaan de vriendinnen van de boekenclub voor een vrijgezellenvakantie naar Italië, voor de beste ‘girls trip’ die ze ooit hebben gehad. Natuurlijk gaat er van alles mis en verandert een ontspannen vakantie in een hilarische roadtrip dwars door Rome, Venetië en de glooiende Toscaanse heuvels.

 

 

Jane Fonda met haar 85 jaar en Diane Keaton die inmiddels de 77 heeft aangetikt spatten nog steeds van het scherm. Zoveel films voor een vrouw van een zekere leeftijd zijn er niet, dus ik zeg: zet ‘m in je agenda. Vanaf 11 mei te zien in de bioscoop.

 

 

Beeld: Pathé.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit