Deze kleuren moet je níet dragen als je wespen op afstand wilt houden

wesp fb

 

Het wespenseizoen is alweer enige tijd geopend en ondanks het feit dat we weten dat deze beestjes het niet écht op ons gemunt hebben, willen we toch wel graag dat ze ons gewoon voorgoed met rust laten.

 

 

 

Begrijp me niet verkeerd, ze hoeven van mij echt niet uit te sterven, maar ik heb ze liever niet in m’n drankje of op m’n hand.  Niemand heeft er tenslotte tijd voor om gestoken te worden op een heerlijke zomerse dag. Tot nu toe is het mij gelukkig nog maar één keertje (even afkloppen) overkomen, dus ik mag eigenlijk niet klagen.

 

Dat wespen van zoete dingen houden, dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen. Maar wisten jullie ook dat wespen een voorkeur hebben voor bepaalde kleuren? Deze zomer zou je dus rekening kunnen houden met je garderobe om die vervelende wespen op afstand te houden. Welke kleuren je beter kunt vermijden? Dat zijn helaas bijna alle vrolijke en felle zomerkleuren zoals rood, paars, roze, groen, lichtblauw en geel. Jammer genoeg is het ook beter om al je witte items in de kast laten hangen, want ook hier zijn wespen dol op. Daar kan ik dan wel weer van balen, want deze kleur draag ik maar al te graag tijdens de zomermaanden.

 

Nou, er zit niets anders op: dat wordt lekker zweten deze dagen in je zwarte kleding, want dat vinden insecten dan weer de minst aantrekkelijke kleur. Daarnaast kun je ook gaan voor een lichtbruin of donkerblauw. Oftewel: probeer je niet te kleden als een zomerse bloem, maar ga in plaats daarvan voor een luchtige donkere look.

 

Kun je het toch niet laten en kies je alsnog voor wit of één van de andere beruchte felle kleuren? Onthoud dan dat je in ieder geval nooit moet wapperen naar een wesp. Daar worden ze namelijk alleen maar agressief van en dat moeten we natuurlijk niet hebben.

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com