Deze katten zijn eigenlijk de baas in de supermarkt

 

Klanten in de gaten houden. Honden naar buiten jagen. Helpen bij de kassa. Voorraden inspecteren.

 

Dat is het takenpakket van winkel-poezen, en daar gooien ze zich vol overgave in. En soms doen ze een kort kattenslaapje tussen de schappen, maar daar durft niemand iets van te zeggen.

 

In New York heb je bodega’s, kleine winkels met levensmiddelen, wasknijpers, kauwgum, boterhamworst, condooms en fietsonderdelen – en wat je verder nog maar nodig hebt. De winkels zijn lang open, want dit is de city that never sleeps, en vanzelfsprekend wil een eigenaar in de kleine uurtjes ook een beetje gezelschap. En daar zijn die bodega cats, de winkel-poezen, dus voor.

 

Briljante kattenfotoverzameling
De foto’s van deze harde werkers worden verzameld op het Instagram-account bodega cats. Rob Hitt is het brein achter de briljante fotoverzameling. De foto die hij jaren geleden maakte van zo’n bodega cat was boem, een hit op social media en Rob voelde: hier zit meer in. Hij begon het account en krijgt nu elke week ongeveer honderd foto’s van katten die slapen op een doos bananen, een tukje doen op een warme pin-automaat of de voorraden kattenvoer scherp inspecteren.

 

Geen muis te bekennen
Pikant detail: de katten zijn illegaal. Eigenaren riskeren een boete die kan oplopen van driehonderd tot tweeduizend dollar van de voedsel- en warenautoriteit in de stad. Kattenhaar op je watermeloen, wie wil dat nou, en waar staat eigenlijk die kattenbak? Maar kattenliefhebbers houden de inspecteurs voor: er is geen muis te bekennen in deze winkeltjes. Volgens fotograaf Rob zijn de katten zo populair omdat ze klanten een huiselijk gevoel geven. Met zijn populaire site helpt Rob ook andere katten: de opbrengst van de Bodega Cats merchandise gaat naar dierenorganisatie Flatbush Cats.

 

 

Door: Redactie FavorFlav