Deze hele gewone babynamen zijn in sommige landen verboden

 

Het kiezen van twee babynamen vond ik heel makkelijk. Ja, dat hoor je dan weer niet zo vaak, hè?

 

 

Iedereen vindt het altijd moeilijk en moeilijk, want het is nogal een belangrijke beslissing. Maar wij waren er ontzettend snel uit toen ik zwanger was. Ik wist altijd dat ik Bo een hele leuke naam voor een jongen of een meisje vind, en zo kwamen we op Bodi. Net wat langer, dan kan hij het zelf nog afkorten als hij later groot en wijs is (maar blijf nog vooral maar even lekker klein en bij mama). 

 

Verder vind ik korte en Hollandse namen helemaal bij ons passen en eigenlijk ook van deze tijd. Zo dacht ik gelijk aan Daan. Heel mooi. Maar zo heten er al zoveel. Toen dacht ik aan David, vond ik wat meer iets van vroeger, dat werd al snel afgekort naar Davi en toen dacht ik: Bodi en Davi is voor een tweeling wel een tik too much. Daaf, zei ik eens hardop, en mijn man was gelijk fan. Ik ook. Het komt niet vaak voor, maar is vlot, Hollands en hip. Het lijkt op Daan maar dan net wat moderner, voor mijn gevoel. Het past ook bij ons (en ook bij Bodi) en dat is het belangrijkste aan een babynaam. 

 

Ik heb even research gedaan. In 2017 kregen maar 33 jongens in Nederland de voornaam Bodi. Daaf komt nog minder vaak dan 25 keer voor. Ha, we zijn lekker speciaal dus. Hou ik van. 

 

Toch heb ik geluk dat ik in Nederland woon, want in veel andere landen mogen heel gewone babynamen niet. Dat je denkt: hoe dan? 

 

  1. Woon je in Portugal, dan mag je je kind niet Tom noemen. Vinden ze daar te kort en dat mag niet. Ook Charlotte is verboden. Dat is een ‘te buitenlandse naam’. Oké.
  2. In IJsland mag je niet Chris heten en ook geen Chloë. En eigenlijk mag je helemaal geen naam hebben met een C, Q of een W. Die letters komen namelijk niet voor in hun alfabet.
  3. In Saoedi-Arabië is Linda verboden omdat het koningshuis vindt dat dit ‘te westers is’.
  4. Je mag je dochter geen Alex of Sam noemen in Duitsland: ze zijn daar geen fan van unisex-namen.
  5. Maleisië heeft het niet zo op namen die zijn afgeleid van de natuur, dus Lily, Violet of Roos mogen niet.
  6. En pech voor Peter: die naam mag je je zoon in Denemarken niet geven. In dit land geldt een lijst met 7000 babynamen waar je uit dient te kiezen. Kun je mooi die creativiteit met afkorten en een opvallende spelling vergeten.
  7. En ook jammer voor Steven: die kan maar beter niet naar Hongarije verhuizen of daar worden geboren. Want die naam mag niet omdat een koning van vroeger al zo heette en hij die naam een beetje heeft opgeëist. 
 

Door: Redactie Amayzine.com