FRANSKA x BBC FIRST

The Pursuit of Love: Deze heerlijke Britse miniserie wil je zien
 

Wat krijg je als een excentrieke Engelse dame uit het begin van de vorige eeuw een boek schrijft over wat nogal lijkt op haar eigen bizarre opvoeding?

 

 

Een heerlijke nieuwe miniserie op BBC First.  Want dat is The Pursuit of Love. Wat zat ik te smullen van dit verhaal vol romantiek, met geweldige acteurs in glimmend satijnen baljurken, op overdadige galafeesten die op enorme landhuizen werden gehouden. Dit verhaal is gebaseerd op de tragikomische roman van Nancy Mitford, een van zes excentrieke Engelse Mitford sisters. Deze zussen waren aan het begin van de vorige eeuw mateloos populair in de Britse High Society omdat ze er allemaal een nogal bijzondere levenswandel op nahielden. Dat kwam mede door hun bizarre opvoeding die ze op een prachtig landgoed kregen. Nancy schreef deze bestseller, die misschien wel geïnspireerd was op haar eigen opvoeding in een aristocratische familie, tijdens het interbellum, de periode tussen de twee Wereldoorlogen. Je snapt dat ik de gelijknamige serie meteen op BBC First wilde zien.

 

 

Het draait in The Pursuit of Love allemaal om het liefdesleven van twee welgestelde nichtjes, de serieuze Fanny Logan en de eigenzinnige Linda Radlett, gespeeld door Emily Beecham en Lily James. De moeder van Fanny heeft niet zoveel interesse in haar dochter en daarom groeit Fanny op bij haar oom en tante op het weelderige landgoed Alconleigh. Fanny en Linda zijn elkaars beste vriendinnen en dromen van een groots en meeslepend leven met een grote liefde, maar dat blijkt moeilijker te realiseren dan gedacht. Want Linda’s enorm strenge vader, een rol van Dominic West, houdt haar met argusogen in de gaten en vindt niemand goed genoeg voor zijn dochter. Zelfs niet als Linda zich halsoverkop verlooft met een knappe erfgenaam uit een puissant rijke bankiersfamilie. Ook Fanny, die haar toekomstige echtgenoot veel liever zorgvuldig uitkiest, is niet zo dol op de geliefde van Linda en dat maakt dat hun vriendschap behoorlijk bekoelt. Maar waar kies je voor: dat je in je leven een Grote Liefde hebt die je zou kunnen verliezen, of vermijd je dat risico, met de kans dat je nooit in je leven echt van iemand zult houden? Een vraag die tot op de dag van vandaag mensen over de hele wereld bezighoudt.

 

 

Regisseur Emily Mortimer heeft een waar kunstwerk van deze serie gemaakt, waarin ze zelf de rol speelde van de losbandige moeder van Fanny. Ik vond het zo heerlijk om me onder te dompelen in dit verhaal vol humor waarin liefde en vriendschap overwint. En, ook niet onbelangrijk, de acteurs zijn geweldig. Dominic West speelt werkelijk de rol van zijn leven als de bizarre Uncle Matthew met zijn stiff upperlip en rare fratsen. Lily James en Emily Beecham zijn allerleukst in hun rol als nichtjes die dolgraag eens buiten de lijntjes willen kleuren. Dat zou ik met zo’n vader en oom ook proberen als je het mij vraagt.

 

Kijken dus, naar The Pursuit of Love. Vanaf dinsdag 1 juni om 21.00 uur op BBC First.

 

 

 

 

Dit is een gesponsord artikel. Om jou te voorzien van de fijnste artikelen op Franska.nl werken wij samen met merken die naadloos bij ons passen. Dit doen we in de vorm van de mooiste content, voor jou en voor onze partners.
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit