Delphine hoort er eindelijk bij

 

Weet je nog dat sprookje van die Belgische koning met dat slechte huwelijk? Die een dochtertje kreeg met zijn minnares. Dat liep zomaar goed af…

 

 

Het duurde wel even. Want de koning deed net of zijn neus bloedde en wist zijn bastaardkind Delphine Boël jarenlang te negeren. En dat terwijl de gelijkenis tussen haar en zijn zoon Filip niet te missen was. Ik heb zelden een broer en zus gezien die zo op elkaar lijken.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace)

 

Maar de koning hield voet bij stuk tot hij niet anders meer kon dan toegeven dat Delphine zijn dochter was. Delphine verwachtte helemaal niks van haar vader, maar vorig jaar oktober mocht ze dan eindelijk bij hem en zijn vrouw koningin Paola op visite. En ze vonden het zowaar gezellig.

 

In een gezamenlijke verklaring lieten ze weten dat er een nieuw hoofdstuk was aangebroken. ‘Rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop. Het is tijd voor vergeving, genezing en verzoening. Samen hebben we besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden. Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen.’

 

Delphine veranderde haar achternaam van Boël in De Saxe Cobourg, die van haar vader, en werd een heuse prinses van België. Het ziet ernaar uit dat dit sprookje een happy end heeft. Want gisteren was Delphine voor het eerst aanwezig bij een officiële gelegenheid van het Belgische koningshuis.

 

Ieder jaar herdenkt de koninklijke familie op 17 februari haar overleden familieleden en komen ze allemaal bij elkaar voor een misviering in de kerk. (En op de koffie daarna, heb ik zo’n vermoeden.) Na al die jaren was er dan eindelijk officieel plaats voor Delphine naast haar koninklijke vader. Niet echt gezellig zo’n dodenherdenking, maar het is een beginnetje. Toch?

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Belgian Royal Palace (@belgianroyalpalace)

Bron: NOS

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit