De vraag waardoor je elke baan krijgt

 

Sollicitatiegesprekken zijn vaak spannend en hoe goed je ze ook voorbereid, vaak lopen ze toch net weer iets anders dan je dacht.

 

 

 

 

Dan heb je misschien heel goed geoefend op wat je sterke en zwakke punten zijn, vragen ze daar niet eens naar… Maar vragen ze wel op het eind of jij nog vragen aan hen hebt — en die heb je dan weer níet voorbereid. Shit.

 

Geen stress, want vanaf nu hoef je maar één vraag te stellen op dat laatste moment. TikTokker Jennifer Reardon deelt namelijk haar ultieme vraag, waardoor ze elke keer is aangenomen na een sollicitatiegesprek — waaronder eentje voor een functie wat ze zelf beschrijft als haar ‘droombaan’. De TikTok is inmiddels bijna vier miljoen keer bekeken, en veel mensen in de comments zweren er inmiddels ook bij.

 

Dit is hoe je het moet aanpakken: wanneer jou wordt gevraagd of je nog vragen hebt aan de interviewers, stel je de volgende vraag:

 

‘Zijn er nog bepaalde zorgen of twijfels die jullie hebben over mij na dit gesprek die jullie willen aankaarten?’

 

In de comments bevestigen meerdere mensen dat ze dit ook doen en dat het inderdaad werkt, al dan niet met een iets andere insteek. Bijvoorbeeld:

 

‘Als jullie terugkijken op dit gesprek, zijn er dan bepaalde uitdagingen waar jullie denken dat ik voor kom te staan de eerste 90 dagen in deze baan?’

 

Een vraag als dit stellen laat zien dat je tegen kritiek kan, dat je bereid bent om te leren en het is er eentje die ze absoluut niet zien aankomen — dus je verrast ze ook nog eens op een positieve manier. Droombaan verzekerd, als je deze vraag stelt.

 

@notjenneereeSOMEONE ELSE MADE A VIDEO ABOUT HER PROFESSOR GIVING THE SAME ADVICE (tag her I can’t remember who) & I STG THIS IS MY SECRET TRICK AND IT WORKSSSSSSSS TRY IT immediately.♬ original sound – Jennifer Reardon

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer