De sneltest-stress

 

Ik durfde me nog niet te verheugen op onze vakantie naar Italië. Laten we maar even afwachten, bedacht ik.

 

Deze week leek het er toch van te gaan komen, dus ik begon ons reisje in te masseren bij onze autistische Flo. Die zegt dan heel lang ‘nee, ik wil niet’ en ‘Italië is op slot’ tot ineens de knop omgaat en ze niet kan wachten. En precies op dat moment… Precies toen werd er een negatieve testuitslag geëist bij bezoekers aan Italië.

 

Sindsdien ben ik met natte oksels de ene na de andere snelteststraat aan het spammen. Superfijn en soepel gaat dat allemaal. Even alle pluspunten op een rij:

 

–      Niemand is bereikbaar, knetterdruk. Ik begrijp het, maar irritant is het.

–      Je kan niet boeken per gezin. Dus ik had net met veel hangen en wurgen een timeslot          gevonden, maar na twee gezinsleden te hebben aangemeld was het slot vol.

–      Er worden ook tijdslots aangegeven die niet meer beschikbaar blijken als je het hele              factsheet hebt ingevuld.

–      Je moet meteen betalen, maar als je annuleert, krijg je dan wel je geld terug?

–      Pas bij de bevestigingsmail van de snelteststraat stond te lezen dat ze normaal                        gesproken inderdaad de volgende dag uitslag geven, maar als je op zaterdag na 11:30          uur bent getest (wij dus want eerder kon niet) krijg je de uitslag pas                                            maandagmiddernacht.

–      En we vliegen maandagochtend.

 

Is er misschien een dokter (met coronatest) in de zaal? 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach