De spijkerbroek checklist
 

Om die oneindige zoektocht naar de perfecte spijkerbroek voor eeuwig en altijd af te ronde. 

 

1. Allereerst: it’s about fit, not size

Fit en materiaal maken de maat van de broek. Neem tijdens de zoektocht daarom altijd een aantal verschillende maten mee richting het pashokje en besluit daar pas welke maat 
het allermooiste zit. Of dat nou kleiner dan jouw maat is of zomaar ineens drie maten groter: de pasvorm is in dit verhaal het allerbelangrijkste.

 

2. Kies je kleur

Wil je slanker lijken? Ga dan voor een wat donkerder jeanswassing. Als je juist voller wilt lijken, ga dan voor een lichtere kleur, een kaki of witte cargo bijvoorbeeld. 

 

3. Stretch is je beste vriend

Ga opzoek naar een jeans die van katoen en spandexis gemaakt. Deze topper van een combinatie zorgt er namelijk voor dat je jeans perfect aansluit, niet te strak zit en richting het einde van de dag niet dreigt uit te lopen. 

 

4. Hoe hoger, hoe beter

Een high-waisted broek accentueert je taille, waardoor je heupen en billen optisch voller lijken. 

 

5. Let op de V

Als je een jeans goed bekijkt, zie je onder de waist, maar net boven de zakken een V-vormige naad. Deze naad zorgt ervoor dat je billen er ronder en gelifter uitzien. Mocht je hier behoefte aan hebben? Let dan goed op de vorm van deze naad, want lang niet alle jeans zijn er mee gezegend.

 

6. En vergeet vooral ook de zakken niet

Lage zakken op je jeans zijn verboden. Die geven je billen namelijk een uitgezakt effect en dat willen we niet. Liever zien we de zakken hoger op  je broek, en misschien nog wel belangrijker: dicht bij elkaar. Staan de zakken meer naar buiten? Dan lijken je billen breder. 

 

Door: Lilian Brijl

Afbeelding van Lilian Brijl