De slechtste slogan van het jaar

 

Nog drie weken en we zijn er doorheen. Tijd voor verkiezingen: wat is de slechtste slogan? En wat wordt het woord van het jaar?

 

 

We zijn aangekomen. We hebben het gehaald; het einde van het jaar. Bijna was het het einde van de samenleving geweest. Met covid, racisme, en (mijn god) ook zwarte piet hebben we dit jaar overleefd. Het ‘vaasje’ vertoont een bliksemschichtpatroon aan barsten.

 

Een terugblik is nodig. Niet op de ellende, maar op wat grappige nonsens. En gelukkig zijn er genoeg mensen in Nederland die zich met amuserende onzin bezighouden.

 

De website slechteslogans.com kiest elk jaar de allerslechtste slogan van het jaar. Dit jaar? ‘Laat je poesje knippen voor ze begint te wippen’. Nee, het betekent niet wat u denkt. Het is afkomstig van een dierenrechtenorganisatie die kattensteralisatie promoot. Je zal er je leven maar aan wijden.

 

Op de tweede plek stond ‘O my goot’, voor een dakgootspecialist uit Gelderland. Daarachter eindigde ‘Geef elkaar tijdens het winkelen de pruimte’, van de Lidl.

 

Als het aan Falder ligt was het een van de afgrijselijke slogans van de plaatselijke Albert Heijn geworden.’Wat ze in hun schoen gaan krijgen is pure speculasie’. Jazeker, dat was een speculaasgrapje waar absoluut níemand op zat te wachten. ‘Dat is het lekkere van Albert Heijn’, leest u dit zinnetje ook in dat irritante melodietje van de reclame? En laten we ook even terugblikken op de allerdomste slogan van meneer Heijn: ‘Everybody Appie?’ Boodschappen doen kost tegenwoordig hersencellen.

 

Klikbeet over hoe het legendarische ‘Retteketet naar Beter Bed’ tot stand kwam

 

 

 

Over stomme taaldingetjes gesproken: de verkiezing van Woord van het Jaar is weer van start gedaan. Op deze website kan u stemmen (even op het blauwgloeiend linkje klikken). En mannen, er staat weer wat onzinnigs op! ‘Hoestschaamte’ geeft me helse flashbacks naar de tijden van vliegschaamte. ‘Fabeltjesfuik’ lijkt mij schaamteloze Lubach-promotie. ‘Stekkergekte’ heb ik nooit gehoord, ‘racismeknielen’ evenmin. Toegegeven, er staan best een paar goeie tussen: anderhalvemetersamenleving… zelfquarantaine, Ed Cetera.

 

Maar toch slaat de Dikke van Dale (fatshaming?) de plank volledig mis. Want, als je het aan deze risicogroepbewoner vraagt, dan is het woord van het jaar gewoon: KUT.

 

 

Door: Redactie Falder