Volgens onderzoek zijn dit de slechtste dates

 

Lang geleden schreef ik al eens over wat je volgens onderzoek het beste kan doen tijdens een eerste date.

 

 

 

Dat is namelijk Naar het pretpark gaan. De adrenaline die je daardoor deelt zou een diepere band scheppen, en dat komt natuurlijk hartstikke goed uit bij een date.

 

Toch lijkt het mij ook heftig om gelijk als eerste date zo’n hele dag weg te zijn, en dan ook nog eens de engste achtbanen mee te pakken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al het wachten; een ritje duurt misschien maximaal twee minuten, en met een beetje pech sta je daar anderhalf uur voor in de rij te wachten. Ik kan me niet voorstellen dat dat het allerbeste bij mensen naar boven haalt…

 

Maar volgens onderzoek is het toch echt anders, als we Tombola mogen geloven dan. Deze Britse site deed onderzoek naar wat je níet moet gaan doen op een eerste date, en ik vind de antwoorden best opmerkelijk. Nummer één snap ik — want naar de film gaan vind ik ook het gaarste idee ooit op een eerste date… Maar waarom staat ‘naar een begrafenis gaan’ pas op nummer negen? Willen mensen echt liever omringd zijn door rouwende mensen dan samen een BigMacje eten en een film kijken? Is dit de reden dat ik mijn ware liefde nog niet heb ontmoet? Moet ik naar meer begrafenissen?

 

Goed, dit onderzoek werd gedaan onder 11.000 mensen, en dit is de uitslag. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen, al blijft er ook niet heel veel over meer om als eerste date te doen… Toch maar dat pretpark dan?

 

1. Naar de film gaan
2. McDonald’s
3. Thuis blijven
4. Naar zijn/haar ouders gaan
5. Naar een restaurant gaan
6. Naar een kroeg gaan
7. Zwemmen
8. Een sportwedstrijd kijken
9. Een begrafenis bezoeken
10. Naar het park gaan

 

Beeld: It’s complicated

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer