De serie Tweede Hans is ook leuk als je (nog) niet met pensioen bent

 

Ik viel afgelopen vrijdag in de tweede aflevering en man, man, man, wat is het een leuke televisieserie.

 

 

 

 

Mijn pensioendatum is nog lichtjaren van me verwijderd dus ik ben er nog helemaal niet mee bezig. Maar toen ik afgelopen vrijdag in de tweede aflevering van Tweede Hans van Omroep Max viel bleef ik toch kijken.

 

Als Hans (Stefan Walle) na een reorganisatie met een gouden handdrukje zijn baan verliest weet hij zich geen raad met de tsunami aan vrije tijd die als een zware deken over hem heen valt. Want wat ga je doen als je nog lang niet toe bent aan je pensioen? Lamlendig uitslapen en televisiekijken, een stukkie fietsen met andere pensioenrakkers die na elke bocht een terrasje willen pakken? Wachten tot je vrouw eindelijk na een lange werkdag thuiskomt?

 

Hans verveelt zich de tandjes en wordt er zelfs heel erg verdrietig van. Wie is Hans zonder zijn baan? Van zijn oprotpremie koopt hij samen met zijn vrouw Marleen (Jacqueline Blom) een camper zodat het Grote Genieten kan beginnen en ze samen leuke reisjes kunnen maken. Maar dan krijgt Marleen een riante promotie en heeft ze voorlopig geen tijd meer voor vakanties en staat de camper stil voor de deur.

 

Zijn buurman Bob (Martin van Waardenberg) is al een tijdje met pensioen en getrouwd met Ellie (door Margôt Ros die je kent uit Toren C), een vrouw die voor elke oplossing wel een probleem heeft. Bob is lid van het shantykoor Met Man en Muis en oefent wekelijks met zijn vrienden als Ellie de hort op is, want hij mag van haar geen herrie maken. Klein leed en uit het leven gegrepen, want o zo herkenbaar, in iedere straat woont wel een Ellie.

 

Maar als het koor op een dag geen vervoer heeft klopt Bob bij Hans aan of ze zijn camper mogen lenen en dan lijkt het wel of Hans eindelijk weer tot leven komt. Later als ik groot ben wil ik ook in een shantykoor want van zeemansliedjes zingen knapt een mens enorm op. Tweede Hans is een tiendelige serie en het schuurt aan alle kanten want het is tragisch en komisch tegelijk. Kijken dus! Aanstaande vrijdag is er om 21.30 uur een verse aflevering te zien op NPO 1.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Omroep MAX (@omroepmax_)

 

Beeld: NPO 1

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit