De reis van Nikkie Tutorials

 

De wereldberoemde beautyvlogster Nikkie Tutorials deelde gisteren haar grote haar geheim met de wereld.

 

 

‘Toen ik jonger was, was ik geboren in het verkeerde lichaam. Wat betekent dat ik transgender ben’
 
Met die woorden maakte de wereldberoemde beautyvlogster Nikkie Tutorials, een van onze bekendste YouTube-sterren met meer dan 13 miljoen volgers, gisteren bekend dat ze transgender is. Wat een reis heeft ze gemaakt. Het zal toch je kind zijn.
 
Nikkie’s moeder had altijd al het gevoel dat er iets met haar kind aan de hand was. Dat ze anders was. Maar als moeder sta je erbij en kijk je ernaar. Je steunt, luistert, huilt mee en troost waar je kan. Maar het is haar reis.
 
Als je dan ziet hoe ze opbloeit, gelukkig wordt en eindelijk zichzelf kan zijn is dat de beloning. Maar het blijft haar reis. Zo is het ook de keuze van je kind of ze die reis met de rest van de wereld wil delen. Hoe ze die met de wereld wil delen. En vooral ook wanneer ze die met de wereld wil delen. En ook dan kun je er als moeder alleen maar zijn.
 
Het moet voor deze moeder dan ook verschrikkelijk zijn dat er mensen bestaan die vonden dat zij wel even konden bepalen of ze het verhaal van haar kind dat zo privé was, zomaar op straat konden gooien. Voor zoiets laags als geld. ’Mensen hebben me gechanteerd, omdat ze mijn verhaal wilden lekken aan de media’, zegt Nikkie. ‘Het was doodeng om te weten dat er zulke nare mensen zijn die iemands ware zelf niet willen respecteren’.
 
Gelukkig heeft Nikkie gisteren zelf besloten om haar reis met de wereld te delen. Om zo de geldwolven de wind uit de zeilen te nemen. Om de eer aan zichzelf te houden en te laten zien dat ze voor niets en niemand meer bang is. Om zoals ze zelf zegt ‘kleine Nikkies over de hele wereld die onzeker zijn, zich niet op hun plek voelen, die zich niet begrepen voelen, te inspireren’. Om eindelijk echt vrij te zijn.
 
Wat zal Nikkie’s moeder trots op haar zijn. Maar ook blij dat deze reis eindelijk de juiste bestemming heeft bereikt. Een gelukkig kind.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit