De parkeerkosten bij het ziekenhuis zijn absurd

 

Naar het ziekenhuis gaan is nooit leuk. Niet voor jezelf als patiënt en ook niet als je er op bezoek gaat. Ik kan wel duizend leukere plekken verzinnen om naartoe te gaan. Maar er is nog een reden waarom het zo vervelend is.

 

Je betaalt je blauw aan parkeergeld. En niet zo’n beetje ook. Ik had laatst een akkefietje waardoor ik in het OLVG in Amsterdam-Oost naar de dokter moest. Het spreekuur liep uit, daarna werd ik nog even voor een fotootje doorgestuurd naar een andere afdeling en drie uur later liep ik opgelucht naar buiten.

 

Nog even mijn parkeerkaartje afrekenen. Nou, toen sloeg de schrik me echt om ‘t hart. Mozeskriebel, dat was duur. Drie uurtjes mijn autootje stallen voor het huiveringwekkende bedrag van 13 euro. Dertien euro!! Maar de eerste vijftien minuten waren gratis hè.

 

Nu had ik de mazzel dat ik er maar een keertje hoefde te zijn. Maar je zal zo’n pechvogel zijn dat je het ziekenhuis regelmatig moet bezoeken. Dat is door deze hoge parkeerkosten extra vervelend.

 

Gemiddeld betaal je voor een dagje ziekenhuis € 8,93. Maar moet je in de Randstad zijn dan ben je vele malen duurder uit. In het Rotterdamse Erasmus MC kost een dag parkeren vijfentwintig euro. De hoofdstad is het duurst, variërend van dertig piek in het VUMC tot en met achtenveertig(!) euro voor een dag parkeren in OLVG-Oost. Dat is toch niet normaal?!

 

De ziekenhuizen in de grote steden zeggen dat het niet anders kan, omdat de grond- en onderhoudsprijzen van de parkeergarages zo hoog zijn. Maar ook omdat er anders veel toeristen zijn die plekken bezet houden door hun auto hier langdurig te stallen en met het openbaar vervoer verder te reizen.

 

Als je vaak in het ziekenhuis moet zijn, moet je er dus haast een krantenwijk naast nemen om het parkeergeld te kunnen betalen. En niet iedereen kan met het openbaar vervoer reizen. Dat moet toch ook anders kunnen?

 

Is het misschien een idee dat je een gratis uitrijkaartje krijgt als je bij de specialist bent geweest? Of korting op de uurprijs als je een bezoekje hebt gebracht aan een ziek familielid? Lijkt mij een goed idee. Nu de baas van het ziekenhuis nog…

 

Bron: Ad.nl

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit